0

А ктьорът Уди Харелсън отпразнува своя 61-ви рожден ден преди близо месец и по този повод световните медии припомниха множеството филми, в които участва, подробности от любовния му живот, както и една от най-шокиращите истории, свързани с детството му.

Харелсън е роден в Тексас и има двама братя - Джордан и Брет. Те израснали в ужасна бедност и били отгледани от майка им Даян, докато баща им Чарлз рядко присъствал в живота им. През 1974 г. Чарлз е вкаран в затвора заради това, че работи като наемен убиец и е получавал огромни суми пари.

"Бях на 11-12 години, когато чух името на баща си по радиото. Спомням си, че си помислих: Не може да има двама Чарлз У. Харелсън. Най-накрая се опомних - това е баща ми. Бях в шок", каза Уди.

Баща му дори бил заподозрян в участие в убийството на американския президент Джон Кенеди, който бе убит през 1963 г.  Харелсън признава, че е посетил баща си в затвора, въпреки че нямали здрава връзка. "Ние сме родени в един и същи ден. Винаги ми е било странно колко всъщност си приличахме и колко много неща правехме по един и същи начин", казва актьорът, цитиран от Guardian. Чарлз починал през 2007 г. в затвора от инфаркт, а Уди все още не бил безразличен към баща си. Той се опитал да му помогне и похарчил милиони, за да му даде ново начало, което не се случило, пише БГНЕС.