0

З вездата от "Игра на тронове" Софи Търнър е обявена за изпълнител на главната роля в нова 6-серийна драма на ITV, съобщава „Deadline“.

Известна най-вече с ролята на Санса Старк във фентъзи епичния сериал "Игра на тронове", сега актрисата ще участва в суровия криминален сериал "Джоан", написан от Анна Саймън. В сериала Търнър ще се завърне в Лондон, за да снима, след като пребиваваше в САЩ със съпруга си Джо Джонас и двете им деца.

Действието в "Джоан" се развива в Лондон през 80-те години на миналия век и проследява Търнър в ролята на престъпничката Джоан Ханингтън и подземните подвизи, които ѝ спечелват прякора "Кръстницата". Саймън пише сценария, вдъхновена от мемоарите на Ханингтън "Аз съм това, което съм: истинската история на най-известната британска крадла на бижута", издадени през 2002 г.

"Толкова съм развълнувана да пренеса на екран завладяващата житейска история на Ханингтън в „Джоан", казва номинираната за награда "Еми" Софи Търнър за участието си в биографичния филм за крадлата на диаманти.

Сериалът изследва отчаянието на Ханингтън да намери баланса между престъпния си живот като една от най-известните престъпнички в Лондон и опитите да си върне дъщеря си от социалните служби.

Драмата в шест серии започва с Ханингтън в двадесетте ѝ години, хваната в капана на ужасен брак с насилник. Сериалът проследява пътя на Ханингтън, след като съпругът ѝ я изоставя и тя се обръща към престъпността, за да създаде по-добър живот за себе си и дъщеря си. С течение на времето тя се превръща в успешен крадец на бижута и един от най-страховитите престъпници в лондонското метро. Необичаен подход към криминалния жанр, сериалът представя престъпничката в по-човешка светлина, като зрителите проследяват истинската история на една отчаяна майка, която просто се опитва да осигури по-добър живот на дъщеря си.

Снимките ще се проведат в Лондон и ще започнат през пролетта на следващата година.

Британският режисьор Ричард Лакстън ще режисира Софи Търнър в новата ѝ роля на Джоан Ханингтън. Той е най-известен с телевизионния минисериал от 2022 г. "Крадецът, жена му и кануто".

Все още не са публикувани други имена и не е ясно какви други герои ще бъдат свързани с крадлата на бижута Джоан.

Макар че снимките са насрочени за тази пролет, все още не е определена премиерна дата. Въпреки това, въз основа на графика на снимките, „Джоан“ вероятно ще излезе на екран в края на 2023 г. или началото на 2024 г. Филмът ще бъде достъпен за безплатно гледане в платформата за стрийминг на ITV, ITVX.

Освен с ролята си в "Игра на тронове" Търнър е известна с ролята си на Джийн Грей във франчайза „X-Мен“ на Fox и Маргарет Ратлиф в "Стълбището".