0

Д ейвид Бекъм съди за измама актьора Марк Уолбърг, с когото се сприятелява след преместването си в Лос Анджелис през 2007 г.

Тогава знаменитостите, които живеели в един и същи квартал, били събрани, наред с други неща, от темата за спорта. Подобно на Дейвид, Марк се опитва да поддържа добра физическа форма, а освен това е акционер във веригата фитнес студия F45 Training. 

Марк Уолбърг

 Марк Уолбърг
Getty Images

Взаимодействието му със световната футболна звезда довело до съгласието на Дейвид да стане представител на F45. Договорът изисквал от Дейвид редовно да показва в профилите си в социалните мрежи как тренира с марково оборудване в някой от фитнес центровете на F45, като в замяна щял да получи дял от компанията.

Спортистът изпълнявал добросъвестно своята част от сделката, но според Бекъм Уолбърг решил да го измами. Според подадения от Дейвид съдебен иск актьорът не само е забавил прехвърлянето на акциите с няколко месеца, но и е изчакал цената да падне от 12 на три долара за акция. В резултат на това Бекъм бил загубил 8,5 млн. паунда. Разбира се, футболистът не бил доволен от този резултат и решил да потърси справедливост в съда.

Според вестник The Sun Уолбърг и колегите му отричат обвиненията в измама.

В същото време си струва да се отбележи, че компанията, не се справя много добре: по последни пазарни данни стойността на акциите на F45 вече е само 15 цента, а фитнес залите на компанията затварят една след друга, предаде БГНЕС.