0

А вторът на либретото на “Исус Христос суперзвезда“ ще пристигне специално за спектакъла на рок операта на Андрю Лойд Уебър на 10 август на Античния театър в Пловдив.

„Това е една мечта, която става реалност. Господин Тим Райс е потвърдил, че ще дойде, за да гледа нашата продукция. Лично!“, написа в личния си профил във Фейсбук актьорът Владимир Михайлов, който влиза в образа на Юда.

Фурор

“Най-хубавото е, че самият той прояви интерес! Неговият екип се свърза с нас и когато му представихме спектакъла, той беше изключително впечатлен и каза: “Това трябва да го видя на живо!“ Планираше да дойде още преди пандемията, но тя отложи това идване и търсейки удобната дата, включително и когато гостувахме със спектакъла в София, самият Тим Райс прецени, че най-любопитно за него би било да го види на сцената на Античния театър“, разкри директорката на Пловдивската опера Нина Найденова в интервю за предаването за музикално-сценични изкуства на БНР “Каста дива“. "Исус Христос суперзвезда" под режисурата на Веселка Кунчева с диригент Константин Добройков е постановка, към която има огромен интерес в цялата страна. Премиерата на впечатляващия спектакъл с участието на наши рок и оперни звезди беше през ноември 2021 г. Постановката гостува два пъти в зала 1 на НДК в София, в Бургас и Стара Загора и навсякъде бе посрещната с фурор.

Герои

„Какво би казал авторът?“ е въпрос, на който често в сценичното изкуство няма как да получиш отговор... но този път се надявам лично да можем да го поздравим и ще попитаме“, пише още Влади Михайлов в социалната мрежа. В ролята на самия Исус Христос ще видим Николай Воденичаров-Никеца, в ролята на Мария Магдалена Юлия Йорданова – Керана. В спектакъла ще видим и водещи солисти на Пловдивската опера - Владимир Ников като Каяфа, Марк Фаулър като Симон, Август Методиев като Петър, Евгений Арабаджиев като цар Ирод. В ролята на Пилат Понтийски е Цвети Пеняшки.