0

П евецът Том Гренан е начело на британската класация за албуми с "What Ifs & Maybes", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Изпълнителят успява да стигне върха на класацията с третия си албум, който излезе на пазара на 16-и юни. 28-годишният Гренан издаде през 2018 г. дебютния си албум "Lighting Matches", а през 2021 г. се появи "Evering Road".

На втора позиция в британския чарт се нарежда групата "Куинс ъв дъ стоун ейдж" с албума "In Times New Roman…". Това е шестата тава на бандата от Сиатъл, която влиза в ТОП 10 на класацията. 

Трети в подреждането е Хари Стайлс с "Harry’s House". Певецът успява да се задържи на челните места в класацията, въпреки че албумът му е на пазара от 2022 г. В момента Стайлс е на турне и изнася концерти в градове в Европа, съобщи БТА.

В челната петица на чарта за албуми място намират "Пет шоп бойс" със "Smash - The Singles 1985-2020"  групата "Фар фром сейнтс" с продукцията си "Far From Saints".

В британската класация за сингли начело са Дейв и Сентрал Сий с хита "Sprinter". Втората позиция е за рапърите Джей Хъс и Дрейк с "Who Told You", следвани от Калвин Харис и Ели Голдинг с парчето "Miracle".