0

А ктьорът Том Ханкс скочи на политкоректността, като заяви, че не иска да чете редактирани и цензурирани книга.

66-годишният Ханкс в момента е зает да рекламира предстоящия си роман „Създаването на още един голям филмов шедьовър“. Актьорът от "Форест Гъмп" обаче признава, че той сам решава какво е обидно и какво не в книгата.

„Аз съм на мнение, че всички тук сме възрастни. Нека вярваме в собствената си чувствителност, вместо някой да решава от какво можем или не можем да бъдем обидени“, каза Ханкс пред NBC News. „Позволете ми да реша от какво съм обиден и от какво не. Бих бил против четенето на всяка книга от която и да е епоха, която е била преправена, за да не обиди някого“, добави той.

Ханкс също беше откровен за това как се отнася към предстоящия си роман. Книгата е за създаването на филм за холивудски супергерой. „Лично аз съм извадил всеки един от тези моменти на поведение на снимачната площадка. Не всеки е в най-добрата си форма всеки ден на снимачна площадка. Имах трудни дни, опитвайки се да бъда професионалист, когато животът ми се разпадаше и изискването към мен в този ден е да бъда забавен, очарователен и любящ, а това не е начинът, по който се чувствам. Създаването на филми е много тежка работа за много дълъг период от време, която се състои от толкова много моменти на радост, замесени с равен брой моменти на нещастие“, каза актьорът пред списание People. „Това е най-великата работа в света и най-тржкият труд, който познавам“, добави той.