0

26-годишната звезда от Spider-Man Том Холанд сподели, че не е употребявал алкохол от 1 година и 4 месеца по време на интервю, докато рекламира предстоящия си сериал The Crowded Room.

Актьорът каза пред изданието, че работата по шоуто - в което той играе антисоциален млад мъж на име Дани Съливан, който е арестуван след стрелба - го е накарала да преразгледа собственото си психично здраве.

„Да науча за психичното здраве и силата му и да говоря с психиатри за борбите на героите, Дани и Били, беше нещо, което беше толкова информативно за собствения ми живот“, каза той, отбелязвайки, че е станал по-добър в "разпознаване на тригери" и стресови фактори, като социалните медии.

Въпреки положителните страни на проекта, той споделя, че темата понякога му тежи. „Психическият аспект наистина ме победи и ми отне много време, за да се възстановя след това, за да се върна някак към реалността", призна той.

Холанд се надява, че след преживяното от него зрителите ще имат повече уважение и съчувствие към хората, които имат проблеми с психичното здраве. Миналата година Холанд разкри, че се оттегля от платформите на социалните медии, за да се грижи по-добре за своето психично здраве.

Той се пошегува, че иска да си вземе почивка от алкохола по време на виртуално участие през април 2020 г. в Jimmy Kimmel Live. На въпрос дали има някакви проблеми с тримата си съквартиранти на фона на блокирането на пандемията от коронавирус, Холанд отговори: „Наистина не, защото сме пияни през цялото време“.

Актьорът е бил подкрепян от приятелката си Зендая през цялото му пътуване до трезвеността. След години на спекулации за запознанства, двамата направиха своя дебют в Instagram през септември 2021 г. когато разкриха, че са заедно.