0

Н а 14 юли супершпионинът и няколко пъти спасител на света Итън Хънт се завръща в кината с „Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа“. Това е седмият филм от поредицата и както винаги досега в ролята на Итън е самият Том Круз.

Том целува колежката си Ребека Фъргюсън на премиерата

 Том целува колежката си Ребека Фъргюсън на премиерата
ЕПА/БГНЕС

И това означава само едно - очаква ни незабравим киноспектакъл, какъвто само неповторимият Том Круз може да предложи в една от най-успешните филмови поредици.

„Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа“ вече имаше няколко премиери на различни места по света. Основната бе в Рим.

Том Круз на премиерата в Рим

 Том Круз на премиерата в Рим
ЕПА/БГНЕС

Точно там на червения килим Том Круз даде интервю и за онлайн изданието „Колайдър“, което препечатваме със съкращения.

- Том, с „Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа“ сякаш давате нов старт на поредицата?

- Тези, които не са следили глобалните премеждия на моя герой Итън Хънт през предишните 6 филма на „Мисията невъзможна“, могат да се впуснат в приключението направо със седмия - „Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа“. Те биха могли да започнат с този филм, за да видят и разберат, че всичко тук е реално, цялото действие е истинско и физически се усеща. Този филм е епично приключение. Толкова е пищен, изпълнен с практични действие и невероятни места. Тук има всички неща, които обичам във филмите. Има подводници, пустиня, има Рим, красиви места в Абу Даби, Норвегия, влак, който построихме специално за екшъна, но преди всичко има много увлекателна история с наистина прекрасни актьори - много харизматичен актьорски състав. Когато гледате този филм, виждате какво мисля за киното и защо. Гледате брилянтен актьорски състав и история, която е много увлекателна.

- Този филм сякаш е създаден да се гледа на големи екрани като IMAX?

- Може да го гледате на всеки голям формат - IMAX, Dolby Vision... А в момента работим и за вариант на ScreenX. Искам максимално да подобря киноизживяването за всеки зрител. „Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа“ е направен за най-добро изживяване на публиката пред големия екран.

- Сам си правите каскадите, но това стресира екипа ви, как се справяте с това? Скачате от скала на мотоциклет, а това определено поставя на изпитание екипа ви?

- (Смее се.) Не знам! Не измервам тяхното напрежение и нервност. Знам, че съм правил някои диви неща, знам, че съм правил някои необуздани и може би плашещи екипа ми неща. Мисля, че екипът все пак вижда по-добре нещата от мен и мога да разчитам на него. Но все пак това го правя за публиката. Харесвам широка гама от кино и винаги съм искал да се предизвикам в широка гама от жанрове и стилове, за да разбера всеки от тях и какво мога.

- Предизвикването на самия себе си е причина да усъвършенствате каскадите си във всяка нова част от „Мисията невъзможна“, нали?

- Опитвам се да взема всичко, което съм научил през цялата си кариера, и да го приложа в следващия филм, а после в по-следващия и т.н. по отношение на структурата, разказването на истории и развитието на героите. А като продуцент мога по-добре да подготвя актьорския състав и целия екип за приключението, в което се впускаме. Така че това са нещата, за които мисля. Постоянно се предизвиквам. Аз съм едновременно ученик всеки ден, но също и учител.

От ляво - Саймън Пег, Пом Клементиефф, Том Круз, Хейли Атуел и режисьорът Кристофър Макуайър на премиерата в Сидни, Австралия

 От ляво - Саймън Пег, Пом Клементиефф, Том Круз, Хейли Атуел и режисьорът Кристофър Макуайър на премиерата в Сидни, Австралия
ЕПА/БГНЕС