0

Н а 2 август легендарният фолкизпълнител Тони Стораро ще отпразнува своя рожден ден. Винаги преди личен празник повечето хора си правят равносметка за изминалата година и като цяло за живота дотук. С интерес питаме Тони каква е неговата, а той споделя: „Преминахме през трудности, не само аз, а човечеството като цяло. Всички тези неща обаче ни накараха да си осъзнаем грешките, които сме правили досега. Тази година си пожелавам да е много по-хубава. Изпълнена с повече положителни емоции“.

Празник

Пред „Телеграф“ изпълнителят на „Милиони звезди“ разкри, че няма планове за голямо парти по случай празника си, а по-скоро ще събере най- близките да се почерпят за здраве. „Един приятел ми каза онзи ден нещо, което е доста вярно. Рождените дни първо ги правиш с по 200 човека - ядене, пиене, всички те обичат. После разбираш, че не всички са ти истински приятели и ги намаляваш до 60, докато накрая празнуваш с 6-7 (смее се). Може би ще събера най-близките си хора. Годините като минават, се променят и празненствата“, искрен е Стораро.

В последните години най-ценният подарък от съдбата са неговите внучета, децата на сина му Фики. „Когато съм с тях обожавам да ги гушкам и да ги целувам. Това може би са най-хубавите неща в моя живот“, разнежва се певецът, щом става дума за малчуганите. Слабостта на дядо обаче е малката внучка Еслем. Тя е първото момиче в рода на Тони от много години. „Наистина това е първото момиче, което имаме в нашия род от много години и сме го чакали дълго време в родата. Така че тя в момента е най-ценното нещо на нашия род“, не пести хвалбите към малката госпожица звездният й дядо. 

Семейство

Синовете на Тони - Фики и Емрах, вече са добре познати лица на родната музикална сцена. Дали обаче ще успеят да задържат успехите си и след години имената им да са емблеми като това на баща им, само времето ще покаже, а той е категоричен, че техният път е много по-лесен от неговия, но каквото и да се случи, той винаги ще е тяхното рамо и подкрепа.

„Всеки човек иска да остане в музикалната  история за по-дълго време, но виждате, че много малко хора останахме от старото поколение. Желая им и на двамата ми синове да се ръководят от моя път и да имат щастието да се задържат толкова години в бранша. Истината е, че моят път беше много по-труден, отколкото е техният и това те трябва да го оценяват и да правят хубави песни, да обичат българския народ. Публиката обича хора, които са истински и които наистина пеят. Рано или късно това излиза наяве и остават хората, които са дали песни и глас на България“, категоричен е Стораро. На въпроса с какво неговият път е бил по-труден, той откровено заявява: „Беше труден, защото баща ми не е бил Тони Стораро. Аз тръгнах от, както се вика, лъжицата и вилицата да постигам моите мечти в живота. Нямах такъв старт в живота, какъвто имат те. Нито имах помощ в песни, нито подкрепа. Всичко сам съм си постигнал и това е по-сладко обаче. Когато човек започне от нулата, повече си цени нещата, които е направил в живота. Като ти е дадено всичко наготово, по-малко даваш от себе си и си мислиш, че това няма край. Истината обаче е, че ако не работиш върху себе си и не вървиш по правилния път, колкото и да ти е наготово, колкото и да е сервирано на тепсия, то все един ден ще свърши. А за да не свършва, човек трябва да работи и да бъде разумен в живота“.

С усмивка приема, че синовете му са млади момчета и сега едва ли ще го разберат напълно, но когато дойдат на неговите години, ще осъзнаят думите му. „Искам да имат късмет, защото и двамата са талантливи, имат гласови данни, за което съм много горд и щастлив, защото това е най-важното в музиката. А относно характера, те с времето сами ще си намерят своето. Каквото е писано, това става все пак, но аз цял живот ще съм зад тях и ще им помагам, колкото мога“, заявява певецът.

Сцена

Тони е щастлив, че сега може да работи спокойно и да се среща с феновете, след годините на пандемия. „Артистите като цяло бяхме най- ощетени, но това не зависеше от нас. Така е било писано, така стана. Сега животът продължава, сега хората са още повече зажаднели за изкуство, за музика, за забавления. Няма изпълнител, който да не е зает в момента. Ние се радваме на работа, публиката на купон“, щастлив е Стораро, че вече отново свободно може да упражнява професията си. Пандемията или времената обаче промениха и бранша като цяло, а нещото, което най-осезаемо се забелязва, е фактът, че вече я няма тази задружност и приятелство между изпълнителите.  „Преди наистина бяхме по-големи приятели, по-задружни сякаш. Сега всичко е по-изкуствено. Животът стана такъв, че всеки си гледа него си. А за младите няма да говоря изобщо, защото те са характери, възпитани по съвсем друг начин. Това е едно поколение, което на нас не ни е познато. Те си мислят, че могат всичко, ама накрая се оказва, че не могат нищо. Трябва да са малко по-смирени и да нямат такова самочувствие. Да оставят народа да казва кои са и колко са обичани. Не може човек да казва за себе си какво е постигнал. Фактите като говорят, всичко друго мълчи“, с усмивка завършва изпълнителят.

Свали килограми с диета, храни се един път на ден

От известно време Тони изглежда по-добре от всякога. Той е свалил доста килограми, с което видимо се е подмладил. С интерес питаме каква е рецептата за този външен вид, а той е категоричен: „Разбрах през годините, че наднорменото тегло  пречи на абсолютно всичко. И на спане, и на сърце, и на други органи, и т.н. Казах си, че трябва да се взема в ръце, защото годините напредват. Нали казват хората, че е по-добре късно, отколкото никога (смее се). Реших да спазвам диети, храня се един път на ден с хубава храна, а през останалото време си пия вода. Алкохол почти не пия вече и хората виждат каква промяна имам. Съветвам всички да си гледат здравословния живот, защото животът е най-хубавото нещо, което имаме на този свят, и трябва да го изживеем. Да видим внуци и правнуци, както се казва (смее се).

С Алисия изненадаха с Боц

Преди броени дни Тони успя да изненада верните си почитатели с дуетна песен с фолкдивата Алисия. Парчето носи закачливото заглавие „Боц“ и успя за часове да се превърне в предпочитано от меломаните. Клипът към песента също е доста атрактивен и летен, което допринася за още по- голям успех на проекта. Самата Алисия сподели в личния си профил, че за нея няма по-подходяща дуетна половинка от Стораро.

Попитахме самия Тони какво друго да очакват феновете му, а той заяви: „Аз постоянно правя нови песни, било в попфолка или в гръцката музика. По отношение на музиката винаги съм подготвен и зная какво правя. Сега имаме няколко нови проекта, много хубави и интересни. До края на годината някои от тях ще излязат. Засега няма да издавам нищо повече“.