0

„Тоника СВ“ отново излизат на една сцена с първия си бас и дългогодишен солист Емил Василев, научи „Телеграф“.

Той се завръща в групата на мястото на Тео Шишманов, с когото музикантите изнасяха концерти в последната година. „Тоника СВ“ ще се изяви в новия си състав в лятно кино „Орфей“ в Пловдив на 2 август.

Изненада

Легендарната група ще представи в града под тепетата своята нова програма, включваща златните им хитове и няколко съвсем нови песни на маестро Стефан Диомов. Новата им продукция идва след дълга пауза и се очаква с огромен интерес от публиката. След 2 август „Тоника СВ“, в състав Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров-Драго и Емил Василев, подготвя и още два концерта. На 12 септември групата ще представи спектакъла в Русе, а ден по-късно и в Добрич. Билетите вече са пуснати в продажба, а голямата новина е, че в спектакъла през септември и в двата града специален гост ще бъде Ева Найденова.

Шлагери

„Тоника СВ“ от години е сред най-обичаните и слушани български групи, а песните им до една са се превърнали в шлагери - „Здравей, как си, приятелю", „Един неразделен клас", „Моя любов", „Нека да е лято", „Винаги двама" и редица други. Вокалната група е създадена през 1980 в София от Ваня Костова (до 1986), Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров, Теодор Шишманов (до 1983), Емил Василев (от 1983). Групата е сформирана след конкурса, обявен от Ансамбъла при ГУСВ. Дебютира на Младежкия конкурс за забавна песен през 1981. Още същата година групата печели много почитатели с песни като “След градската музика” и “Вечерен вятър”. Изпълнява мелодични шлагери, близки до традицията на италианската забавна песен. На телевизионния конкурс “Мелодия на годината” през 1982 “Приятели” (м. Стефан Диомов) заема първото място, а “Един неразделен клас” (м. Недко Трошанов) - второто. Изнасят концерти в редица европейски страни като Португалия и Германия. Лауреат е на наградата на ЦК на ДКМС за 1983. Между най-популярните песни са “Цвете за обич”, “Мария”, “Обич”.