0

П рез 2022 г. разнообразен набор от талантливи музиканти издадоха нови албуми, а списание "Page Six" състави списък с десетте най-добри.

Списъкът включва известни имена като Бионсе, Хари Стайлс и Тейлър Суифт, както и изгряващи изпълнители като Зак Браян и групата Wet Leg.

Дрейк "Honestly, Nevermind"

Според списание Page Six, този албум на Дрейк заема десетото място в техния списък с най-добрите албуми за 2022 г.

В „Honestly, Nevermind“ Дрейк експериментира с хипнотизиращи звуци и буйни клубни ритми, демонстрирайки своя музикален диапазон.

Wet Leg "Wet Leg"

Едноименният дебют на групата Wet Leg е на девето място в списъка.

Тази заразителна колекция от остри мелодии с текстове може да бъде аутсайдер на наградите Грами следващата година, където са номинирани срещу утвърдени изпълнители като Björk и Yeah Yeah Yeahs.

Тейлър Суифт "Midnights"

Десетият албум на Тейлър Суифт, "Midnights", документира нейните автобиографични текстове за 13 безсънни нощи и заема осмо място в списъка.

Албумът се счита за кръстоска между нейните албуми "1989" и "Reputation" и демонстрира характерното за Суифт магическо писане на песни.

Lizzo "Special"

Певицата и рапър Lizzo прави фурор на музикалната сцена след пробива си през 2019 г. с „Cuz I love you“, а последният й албум „Special“ е на седмо място.

Зак Браян "American Heartbreak"

Дебютният албум на Зак Браян, "American Heartbreak", заема шесто място в класацията.

Тази колекция от песни за загубата на майка му и изтрезняването му се счита за истинско произведение на изкуството и успя да привлече и задържи вниманието на хората, въпреки че беше издадена от голям лейбъл.

Росалѝя "Motomami"

Албумът на певицата Росалѝя "Motomami" заема пето място в класацията.

Експерименталната песен "Motomami" е смесица от различни музикални жанрове, включително фламенко, хип-хоп, регетон и бачата, а албума включва и колаборации с топ музиканти като The Weeknd и Фарел Уилямс.

1975, "Being funny in a foreign language" 

Албумът от 1975 г. "Да бъдеш забавен на чужд език" е на четвърто място в списъка.

Нежният чар на певеца Мат Хийли го направи популярен в социалните мрежи, а последният албум на бандата се смята за също толкова загадъчен и очарователен.

Бад Бъни "Un Verano Sin Ti"

Четвъртият албум на Бад Бъни "Un Verano Sin Ti", заема трето място в класацията.

Този албум се счита за най-щастливия в кариерата му и включва летни хитове като „Tití Me Preguntó“ и „Después de la Playa“, който беше най-тегленият албум за 2022 г.

Хари Стайлс, "Harry's House"

Не е изненада, че "Harry's house" на Хари Стайлс заема второ място в класацията, като хитове като "As it was", "Late night talking" и "Satellite" са едни от най-пусканите песни на лятото.

Бионсе, "Renaissance"

И накрая, на първо място е „Renaissance“ на Бионсе.

Издаването на албума обаче не мина без противоречия, тъй като беше издаден преди официалната си дата и Бионсе беше изправена пред обвинения за неоторизирано използване на част от песента на Kelis "Milkshake".

Като цяло 2022 г. беше страхотна година за музиката, с широк набор от талантливи изпълнители, които издадоха отлични албуми, които привлякоха вниманието на слушателите по целия свят.

От експериментирането на Дрейк с нови звуци до оживения дебют на Wet Leg до автобиографичните текстове на Тейлър Суифт, има по нещо за всеки в този списък с най-добрите албуми за 2022 г.

Като цяло този списък показва разнообразната гама от таланти и стилове в музикалната индустрия през 2022 г. , и е ясно, че има много талантливи артисти, които правят страхотна музика, която резонира сред слушателите по целия свят.