0

„Признайте си, че НИКОГА не сте имали РАК, подигравате се с онкоболни“, призовават гневни читатели, гледайки новата снимка на Кейт Мидълтън с болно момиче, наистина страдащо от онкологично заболяване. Тази реакция предизвика пълен хаос в мрежата, а  принцесата на Уелс получи страшни обвинения.

Повече от половин година след като обяви, че се бори с рака, теориите за здравословното състояние на Кейт Мидълтън не стихват.

И изглежда, че принцесата на Уелс не може да убеди световната общественост в достоверността на това, което тя излага чрез медиите, когато става дума за здраве и възстановяване.

Най-шумни са онези, които гръмогласно твърдят в социалните мрежи, че съпругата на британския престолонаследник никога не е боледувала от рак, а последният й ход отново предизвика множество полемики.

След месеци отсъствие заради рак и химиотерапия, с които приключи на 9 септември и разкри същото в емоционално видео заедно със съпруга и децата си, Кейт Мидълтън се завърна официално към официалните си задължения завчера, а първата бизнес изява в публично, след Уимбълдън, на официалния рожден ден на крал Чарлз III и балетното представление, имаше церемония по инвеститурата в Уиндзор, където тя дойде заедно с принц Уилям и по този повод се срещна с 16-годишната Лиз Хътън, която е изправена пред тежка форма на рак.

И именно тази среща, прегръдката на принцесата и младия фотограф , както и съвместното им позиране, предизвикаха, изглежда, напълно противоположни реакции на това, което принцът и принцесата на Уелс искаха и очакваха.

„Покажете онкологичен пациент, който изглежда по-здрав, отколкото преди заболяването!", призовават съмняващите се в болестта ѝ.

„Британците са толкова лековерни. Те гледат тази жена и вярват, че тя е някой, който се възстановява от рак . Покажете ми онкологичен пациент, който изглежда по-здрав и по-млад от преди, и аз ще ви покажа лъжец. Това ме ядосва много“, написа гневен читател в туит, станал направо вирусен.

„Ако имаше лечение на рак, което можеше да накара кожата ви да сияе и да изглеждате с 10 години по-млади, тогава повечето хора нямаше да умират от тази коварна болест.“, гневи се трети.

Като се има предвид, че подобни слухове се носят отдавна и че са особено "живи" в медиите и мрежите, откакто Кейт обяви, че е приключила терапията си и се фокусира върху връщането си към обичайния начин на живот и дейности, мнозина смятат, че срещата с Кейт и 16-годишната Лиз всъщност са "неудобният PR на двореца Кенсингтън".

*Източник: Zena