0

Д жулия Робъртс откри шокираща семейна тайна: световноизвестното й фамилно име не е съвсем точно.

55-годишната актриса от „Хубава жена“ беше изненадана да научи в епизод на предаването „Finding Your Roots“ на Ancestry, че нейната прапрабаба Рода Сътъл Робъртс е имала връзка с женен мъж, след като съпругът й Уилис Робъртс е починал .

„Ровейки се в архивите на окръг Джорджия, ние открихме, че някъде през 1850 г. Рода се е омъжила за мъж на име Уилис Робъртс“, обясни д-р Хенри Луис Гейтс младши. „Джулия носи фамилията на Уилис, но Уилис е починал през 1864 г., повече от десетилетие преди Рода да роди прадядото на Джулия, Джон, което води до неизбежно заключение“, добавя той.

Чрез ДНК архиви и генеалогична работа Гейтс открива, че Уилис Робъртс „не е възможно“ да е прапрадядо на актрисата. Видимо шокираната Джулия след това попита: „Но аз не съм ли Робъртс?“ Гейтс сподели, че е изследвал ДНК-то на носителката на „Оскар“ в опит да намери съвпадение на биологичния й прапрадядо „Намерихме група съвпадения, които свързват Джулия и нейния братовчед с един мъж: Хенри Макдоналд Мичъл младши“, отбеляза професорът от Харвардския университет.

„И така, ние сме Мичълс?“ Джулия попита, а Гейтс потвърди, че тя наистина е „Джулия Мичъл“. В още по-скандален обрат водещият на „Finding Your Roots“ заявява, че Хенри е бил женен за жена на име Сара, с която са споделяли шест деца, когато е имал афера с прапрабабата на Джулия.