0

Е минем обяви как ще се казва неговия дванадесети студиен албум - “The Death of Slim Shady (Coup de Grace)” (Смъртта на Слим Шейди) и че ще излезе това лято.

В трейлъра за албума криминален репортер, обсъждащ смъртта на алтернативното егото на Еминем, Слим Шейди. „Чрез своите сложни и често критикувани, изкривяващи езика рими, антигероят, известен като Слим Шейди, не е имал недостиг на врагове“, казва той.

След това дългогодишният приятел и колега на Еминем 50 Cent се включва в трейлъра.

„Той не е приятел, той е психопат“, казва той. Репортерът продължава: „Същите груби текстове може в крайна сметка да са довели до смъртта му. Присъединете се към мен, докато пресъздаваме събитията, довели до убийството на Слим Шейди".

Самият Еминем се появява, заявявайки: „Знаех, че е само въпрос на време за Слим“.

Рапърът изненадващо издаде последния си албум „Music to Be Murdered By“ през януари 2020 г. Той пожъна незабавен успех, класира се на първото място в Billboard 200 и роди хитовия сингъл „Godzilla“ с участието на Juice Wrld, който достигна своя връх под номер 3 в Hot 100.

Слим Шейди отдавна е алтернативното егото на Еминем, датиращо от албума му „Slim Shady EP“ от 1997 г. и „The Slim Shady LP“, който бе пуснат две години по-късно. Еминем често представя персонажа, като този, който поднася по-агресивните и насилствени текстове в песните му.