0

П евицата Тейлър Суифт обяви, че отлага концерта си днес в Рио де Жанейро заради изключителната горещина в мегаполиса, предадоха световните агенции.

В събота вечерта по време на концерт на певицата, 23-годишна зрителка се почувства зле и после почина. Причините за смъртта на бразилката Ана Клара Беневидес Мачадо не е обявена, но според медийни информации на посетителите на концерта не било разрешено да внасят бутилки с вода на стадиона въпреки високите температури. Кметът на Рио де Жанейро е поискал промяна в правилата преди последните два концерта от турнето на Суифт.

"Сигурността и здравето на моите фенове, на другите изпълнители и на техниците трябва да бъде приоритет", обясни Суифт в пост в "Инстаграм".

Този уикенд на места в Рио температурите бяха около 40 градуса по Целзий, но заради комбинацията от горещина и влага те се усещаха, като много по-високи. Така например вчера сутринта усещането беше за 59 градуса по Целзий, което не е било отчитано никога досега в града, отбелязват Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.