0

М анията по куклата Барби и нейното житие-битие придобива пандемични размери, но някои неща са направо плашещи. Последният писък на Барби-модата е удължаването на шията.

Без съмнение е по-добре да имаш лебедова шия като на куклата, отколкото такава като на костенурките нинджа.

Истерията обаче по Барби-шията води до неочакван край.

Смело можем да кажем, че целият свят се тресе от тази треска, като особено интересно е, че жените и момичетата се надпреварват да приличат повече на известната кукла, която някога е била запазена територия за малките момиченца

Визията на играчката взе превес буквално във всички области, като се започне от модата, та се стигне до грима и прическата, и по-специално станаха популярни някои естетични процедури, които могат да допълнят цялото впечатление.

Най-новата сензация, която отчита милиони гледания в социалните мрежи, е поставянето на така нареченият "Барби ботокс", който доскоро беше известен като "trap tox".

Според New Beauty, "Barbie Botox" използва ботулинов токсин А, извън това, за което е регистриран, за да отпусне свръхактивните и свити мускули на т.нар трапец.. Терминът  Под въздействието на "Барби ботокса"  раменете се отпускат, което води до визуално удължаване на шията и по-тънък вид на цялата горна част на тялото.

Повечето хора имат стегнати мускули на раменете поради продължителна работа с компютър и други дейности, които създават напрежение във врата и раменете, така че споменаването на Барби в името на лечението може да обърка много хора - основната цел е да се лекуват стегнатите мускули на гърба, а не разкрасяване. Името обаче е завладяващо, защото обработката по някакъв начин подкрепя естетиката на Барби, особено след премиерата на летния хит, който разпали отново Барбиманията.

Инжектирането на ботокс временно отпуска мускулите, което намалява контракциите, което облекчава мускулите от спазми и ги удължава. Поради това ъгълът между шията и раменете се увеличава и тя визуално става по-тънка и по-дълга, което придава по-женствен и деликатен вид.

„Когато погледнете кукла Барби, ще видите, че тя има ъгъл от 90 градуса между врата и раменете си, за разлика, да речем, от костенурките нинджа“, казва пластичният хирург д-р Саймън Пултър.

Както обясни още лекарят, действието на "Барби ботокс" е временно, продължава три-четири месеца и изисква повторни процедури, ако се иска да се запази желаният резултат. Подобно на повечето лечения от този тип, това също има странични ефекти, така че ако се прекали, може да доведе до мускулна атрофия поради липсата им на употреба, което потенциално намалява количеството ботокс, необходимо за по-нататъшни лечения. Д-р Пултър споделя, че процедурата е напълно обратима, тъй като след спиране на "ботокса" мускулите се връщат в първоначалното си положение.

„Както всяка употреба на невромодулатори, тази изисква поддръжка. Въпреки това, както при всяко козметично лечение, особено модерното, хората, които се интересуват от „Барби ботокс“, трябва да се свържат с доказан козметичен хирург, за да обсъдят с него целите и потенциалните рискове от процедурата“, отбелязва лекарят.

Въпреки че тази процедура може да бъде иновативно и приемливо решение за хора, които искат да постигнат по-изчистен външен вид на горната част на тялото, най-важното е лекарят експертно да прецени дали лицето е подходящо за това лечение и да посочи възможните последици, до които води.