0

Е дна от най-известните звезди на киното и музиката загуби съпруга си.

Петула Кларк с трогателен пост в социалните мрежи съобщи за кончината на обичния си съпруг - актьорът и продуцент Клод Волф:

„Сърцата ни са натежали от мъка. Този следобед - Клод, моят съпруг от толкова много невероятни години - почина, оставяйки ни без думи, за да опишем това ужасно чувство – мъката“.

Съпругът на Петула Кларк Клод Волф почина на 93 години след кратко боледуване.

91-годишната Петула и отишлият си Клод останаха женени и продължиха да живеят заедно, въпреки раздялата им през осемдесетте години на 20 – и век.

Петула Кларк отправя думи на признателност към подкрепилите я в този тежък момент: „Благодаря ви, мои прекрасни деца и приятели, че ми дадохте сили да преодолея тази огромна тъга. Мир да бъде с вас, chéri.❤️ RIP Клод Волф (1931-2024).'“

Волф – актьор и продуцент, беше известен с работата си във филмовата индустрия и сътрудничеството си пред камерата с Петула, въпреки проблемите в семейството.

Петула и Клод се запознават през петдесетте години на 20-и век. Те остават заедно три десетилетия, преди да се разделят, но са женени до смъртта му.

Бившата двойка се срещна по време на общ проект по лейбъла “Vogue“ по време на среща, за да обсъдят контракта на Петула в Париж през 1957 г., където Клод бил„незабавно привлечен“ от красавицата.

След срещата им двамата започват да работят заедно, като записват лентите на френски.

Те си сътрудничат и по филма Petula от 1968 г., където Клод работи като продуцент, и Here's Lucy, който е заснет през същата година, където той е актьор.

Петула, която има три деца от Клод, говори с Loose Women за необичайното им брачно споразумение по време на изява през 2016 г.

Тя казва: „Все още сме женени. Клод е бащата на нашите прекрасни деца. Все още живеем заедно, но той има свой собствен живот, а аз мой и това някак си работи.Трудно е да се говори за тези неща публично, но работи.“

Петула Кларк е английска певица, актриса и композиторка. Кариерата ѝ започва по време на Втората световна война, но добива широка популярност през 60-те години на 20 век с хитове като „Downtown“, „I Know a Place“, „My Love“, „Colour My World“, "A Sign of the Times' и „Don't Sleep in the Subway“.

През 1958 г. е поканена да пее в Олимпия, Париж и е приета много добре.

През 1964 г. е записана и излъчена песента „Downtown“ на 4 езика, която става интернационален хит.

През 60-те години участва и в няколко филма. Допреди 10-тина години, на почетната 80-годишна възраст, тя продължаваше да изнася концерти и да прави турнета.