0

П рочутият ни акробат и еквилибрист Енчо Керязов потъна в скръб. Той загуби обичан от него човек, с когото ги свърза житейският им и професионалният им път.

Керязов не скри мъката си от загубата на близкия си приятел Фреди Нок.

Световноизвестният екстремен артист си отиде на 7-и февруари. Фреди бе прочут с това, че ходи по въже на стотици, дори хиляди  метри над земята без каквато и да е осигуровка. Нок има 22 световни рекорда, а през март 2015 г. извършва уникален преход като изминава разстоянието между два планински върха, за да подобри рекорда за ходене по въже на най-голяма височина, стоял неподобрен в продължение на 41 години.

Фреди Нок си отиде на 59-годишна възраст.  

В четвъртък полицията в кантон Ааргау потвърди съобщенията за смъртта на Нок в швейцарските медии.

Фреди Нок

 Фреди Нок
facebook.com/Freddy.Nock.Artist

Предишния ден полицията посетила дома на Нок, но каза, че не разследва престъпление и няма никакви причини да се предполага, че смъртта на Фреди е вследствие насилие.

Фреди Нок произхожда от семейството на цирка. 

Тази година Нок възнамеряваше да постави нови стандарти с опит за световен рекорд за каскада с висока тел на височина между 5000 и 10 000 метра над морското равнище, информира  swissinfo.

Нок е добре познат на българския зрител, тъй като бе гост на организираното от Енчо Керязов шоу „Нощ на звездите“, когато в Пловдив очарова публиката с невероятното си изпълнение на въже над Античния театър.

“Шоуто трябва да продължи но никога няма да бъде същото без теб, приятелю!“, написа още в профила си във Facebook Керязов.