0

К иану Рийвс извади ограничителна заповед срещу мъж, който настоявал, че има роднинска връзка със звездата от "Матрицата".

В документите се твърди, че актьора бил тормозен от 38-годишния Брайън Диксън, който е обвинен, че се появил в дома на Рийвс в Холивуд Хилс, Калифорния шест пъти между 5 ноември и 20 януари.

Твърди се, че Диксън се е опитвал да докаже, че е свързан с 58-годишния Рийвс, отчасти чрез споделяне на съобщения в социалните мрежи, в които се е наричал „Джаспър Кийт Рийвс“.

Рийвс е роден в Канада през 1964 г., а родителите му са Патриша Тейлър и Самуел Ноулин Рийвс младши и е известно, че има три сестри; Ким, Карина и Ема.

На 5 ноември Диксън нахлул в задния двор на къщата на Рийвс и заспал в имота. Натрапникът бил отстранен, след като го намерили.

На сутринта установили, че взломаджията оставил „подозрителна и тревожна“ чанта в имота, която съдържа комплект за ДНК тестове.

Според съдебните документи, цитирани от TMZ, Диксън е възнамерявал да ги използва върху Рийвс „в опит да докаже, че са кръвно свързани“.

Натрапникът прехвърлил личните си „права“ на актьора и е поставил Рийвс, като „отговорник“ за него.

В поне един от шестте случая Диксън влязъл в имота на Рийвс през странична врата, а в друг, прескочил оградата.

Актьорът няма представа кой е Диксън и отбелязва, че заподозрения има дълъг лист с кражби, включително заповед от съдия, издадена срещу него в Роуд Айлънд за предполагаемо проникване с взлом и проникване с престъпни намерения, притежаване на инструменти за кражба с взлом и вандализъм.

Рийвс получи ограничителна заповед, която гласи, че Диксън не трябва да се приближава на по-малко от 90 метра от звездата или неговата приятелка Александра Грант.

Актьорът е наел охранителен екип, за да разследва навлизането, а полицията вече също се е ангажирала със случая.