0

И талианско трио сопрани пристига за първи път в България. В годината на честването на 100-годишнината от рождението на Мария Калас, Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио представят проекта Il Mondo. Събитието в София е на 15 юли, на сцената на „Театро отсам канала“ заедно с Врачанския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Христо Павлов.

Програма

„Италианското трио сопрани ще обединят своите гласове в един магичен симфоничен образ с богата програма от класически оперни арии, неподражаеми италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена, които няма да оставят равнодушен никого от зрителите. Тяхната изразителност и изящество в изпълнението правят проектът Il Mondo неповторим и изключително обаятелен“, споделят организаторите. По думите им всяка една от трите певици работи с известни оркестрови и сценични режисьори и изпълнява водещи роли в най-престижните театри в Италия и по света.

Изяви

Освен в столицата, турнето включва изяви в Плевен, Перник, Пловдив, Враца, Карлово, Варна, Търговище, Стара Загора, Сливен и Хасково. Елена Роси е един от специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток.

Марика Франчино специализира при международни известни артисти, включително сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си с фондация Лучано Павароти и печели редица награди като приза от комитета „Енрико Карузо 2021“. Виола София Нисио печели редица световни престижни конкурси за оперно пеене, последните са от октомври 2022 г., печели втора награда на конкурса за оперни певци в Пиенца, а през ноември 2022 г. печели втора награда на конкурса „Магда Оливеро“ в Милано.