0

С ъпругата на Брус Уилиес - Ема разкри как 9-годишната ѝ дъщеря Евелин полага усилия да бъде информирана за болестта на баща си.

През март 2022 г. актьорът бе диагностициран с афазия – това е загуба или увреждане на способността да се говори и/или да се разбира чужда реч. През февруари тази година обаче дойде още по-лошата новина – 68-годишният екшън герой страда от фронтотемпорална деменция, което е рядка форма на бързо прогресиращ вид деменция.

"Ще се опитам да ви разкажа историята, без да плача“ – сподели 44-годишната жена във видео, което публикува в Инстаграм.

"Евелин е започнала да чете за деменцията. Научила е, че хората с това заболяване може да се обезводнят много сериозно. Истинска дъщеря на баща си, защото и той би направил същото, когато се интересува от някоя тема. Казах на Евелин, че ще се постараем баща й винаги да има бутилка вода в ръката си. Това е най-умилителното и състрадателно нещо, което можеш да направиш – да четеш за болестта на баща си“ – признава Ема.

Двамата с Брус Уилис имат още една дъщеря – 11-годишната Мейбъл.

От брака си с Деми Мур звездата от "Умирай трудно“ има три дъщери, които вече са на 29, 31 и 34 години.

Една от тях, 31-годишната Скаут, коментира под поста на Ема "Боже мой, Евелин! Тази история ме разтопи!“

Ема Хеминг Уилис изпрати послание до всички, които се грижат за свои близки, болни от деменция, като обясни, че е от съществено значение да се „образоваме за болестта на нашите близки, за да можем най-добре да бъдем до тях и да ги подкрепяме по възможно най-добрия начин.“