0

Г рафа е паднал по гръб на ледена пързалка „Славия“, докато снима новия си клип към парчето „Един път на един милион“, разкри пред „Телеграф“ самият той. „Аз съм си малко щур и правя по-непредпазливи неща понякога. Бях с нормални обувки на леда и още в началото се подхлъзнах. Натъртих си ребро, може и да е спукано, че още ме боли, но си изкарах докрай снимките“, разказа Влади Ампов.

Контрапункт

Те са били в началото на септември, а пет дни по-късно е изнесъл концерт на „Аполония“. „Трудно си вдигам дясната ръка, а всеки по-висок тон ми причинява болка – в ребрата я усещам, но това са рисковете на професията. И друг път съм падал на сцената и съм пукал ребро по време на концерт, но пък много хубаво се получи в Созопол. Сега в неделя ми предстои да изпея песента за първи път пред публика на живо в Карлово“, продължава певецът. Идеята да снимат на ледена пързалка е на режисьора Свилен Славов, който е искал да направи контрапункт на текста „Един път на един милион е толкова горещо“. „Беше студено, а момичетата, които участваха - барабанистката Пламена Християнова и актрисата Моника Иванова на кийборд и беквокали, бяха леко облечени, но стоически издържаха“, добави звездата.

Носталгия

Музиката той е написал още през лятото по време на паузите на „Най-щастливото турне“ и нямал търпение да я представи на почитателите си. „Натрупах доста материал, който вероятно на по-късен етап ще се превърне в нов албум, но тази песен умишлено я задържах, защото носи по-носталгичен заряд. Аз обичам да си експериментирам в студиото с нови звуци и джаджи и така се роди бийтът, а мелодията я измислих буквално за 30 минути. Реших обаче да дам да направи текста някой друг. Сетих се за Руши Видинлиев, много ми харесва последното му EP. Обадих му се, той се съгласи и след два дни ми изпрати текста. Нацели го от един път“, доволен е Графа. Двамата се събират отново след 20 г., след като той пише за него музиката за „Хотел **“ и „БГ ТВ“. „Сега обаче за пръв път правим песен за мен. Възприех текста му като готово произведение и го съпреживявам по друг начин. Не че аз не мога да си го напиша, но нямаше да е така подреден. Пък и аз много поправям, сменям думи и става по-бавно. Сега показвам и по-друг тип пеене – по-настървено, но по-меланхолично. Щастлив съм, че нещо различно направих за мен, което звучи яко на български“, казва още певецът. Той признава, че не е давал насоки за текста на Руши, а го е оставил свободно да усети музиката. „Имаме приятелски отношения още от младите години, уважаваме се, били сме заедно на много партита. За него мога да кажа, че винаги е бил новатор във всяко едно отношение и вдъхновение за много артисти в България“, добави Ампов.

DJ Маскота му направи ремикс

„Един път на един милион“ ще има и ремикс версия, издаде още пред „Телеграф“ Графа. „За пръв път работих с DJ Маскота, скоро ще излезе. По смесването на оригиналния трак работих с Димитър Ганчев, а мастерингът направи носителят на „Грами“ Дейв Кач, който преди малко е писал на Митко, че много му харесва крайният резултат и за него е било удоволствие да работи с нас“, каза още певецът. Лазерните проекции, създадени от Дани Лазер Шоу, кореспондират с цялостната стилистика на видеопроизведението в духа на синт-поп културата от 80-те, докато стайлингът на Антония Йорданова допълва визуалното представяне на песента с характерните елементи за този стил. Песента следва трендовете на 2024 г. с електро-синт поп звучене, мощна дръм секция, ефирни синтезаторни партии и завладяваща модерна мелодична линия. Оператор е Виктор Добрев. „С него и режисьорът Свилен Славов се запознахме покрай работата за документалния филм за концерта ми на стадион „Васил Левски“ и мога да кажа, че те са от новите ми приятели. След 40-те създадох много нови приятелства, вече имам ясен барометър за хората и знам какво търся. След това направихме заедно клиповете на Burnout, „Вселена“ и други“, добави Влади.