0

Л егендарният режисьор Дейвид Линч и дългогодишната му съпруга Емили Стофъл се развеждат. Според TMZ 45-годишната Стофъл е тази, която е подала молба за разтрогване на 14-годишния брак на двойката и е направила няколко искания в петицията си. Агенцията отбеляза, че раздялата не изглежда чак толкова приятелска.

Актрисата е поискала от съда да й предостави единствено правно и физическо попечителство над 11-годишната дъщеря, която споделя с режисьора на "Туин Пийкс", "Мълхоланд Драйв" и "Синьо кадифе", според TMZ.
Съобщава се обаче, че Стофъл се е съгласила с това, че 77-годишният режисьор ще има право на посещение. В допълнение източници, близки до актрисата, съобщават, че Стофъл иска Линч да плати издръжката на съпругата си и да покрие таксите на адвокатите по делото.

Поредна

Преди това режисьорът е бил женен за Пеги Линч от 1967 до 1974 г., Мери Фиск от 1977 до 1987 г. и Мери Суини от 2006 до 2007 г. През 2009 г. той сключи брак със Стофъл - която се появи във филма от 2006 г. Inland Empire, както и телевизионния сериал „Туин Пийкс“ през 2009 г.

Емили Стофъл е американска телевизионна и филмова актриса, популярна с героинята, която представя в хитовия телевизионен сериал „Върхове близнаци“. Ролята й като Софи в шоуто е послужила за акцентиране на славата и успеха й в бранша. Тя измина дълъг път, откакто дебютира в „Бънди“ - биографична престъпна драма за живота на най-известния сериен убиец в Америка Тед Бънди. Тя имаше малка роля като една от жертвите му в биографичната лента.

Това й донесе известна популярност и доведе до други роли във филми и сериали, колкото и незначителни да са те. Голям успех има през 2006 г., когато тя участва в драматичната мистерия „Вътрешна империя“ с участието на престижни актьори и актриси като Каролина Грушка, Джеръми Айрънс, Джулия Ормонд, Кшищоф Майхрзак и Питър Дж. Лукас.