0

Е дна от най-големите звезди на турската поп музика Ханде Йенер, позната като турската Лейди Гага, ще изнесе бляскав концерт за първи път у нас на 29 юли.

Дебютното гостуване на балканската икона ще бъде на градския стадион в Момчилград в последната вечер от 14-ата международна среща на момчилградчани, а входът за събитието, организирано от община Момчилград, е свободен.

Награди

Концертът на Йенер в България ще бъде едно от малкото й участия извън Турция точно в този период, а българските й фенове ще имат невероятния шанс да се насладят на нейното шоу на живо. Звездата пристига у нас в компанията на своя балет и заедно със сина си, известния турски диджей Чагън Кулачоглу. Ханде продължава да е сред най-популярните поп изпълнители в югоизточната ни съседка, като песните й завладяват публиката в продължение на две десетилетия. Тя е носител на редица престижни награди, има в кариерата си и номинации за най-добър поп изпълнител на Европейските музикални награди на MTV.

Дизайнер

Само преди седмица изпълнителката отбеляза 23 години на сцена, като пусна на пазара 15-ия си студиен албум „Афродизиак“, съдържащ 15 чисто нови песни с модерно хаус звучене. Премиерата на новия проект се състоя с голям концерт в най-голямата открита сцена в Истанбул „Курумешме Арена“. Ханде Йенер поднесе на близо 10-хилядната публика невероятно шоу и хореография, за която е репетирала в рамките на 3 месеца. През миналата година турската дива, която е една от модните икони на Балканите, се довери на родния дизайнер Фатих Осман за една от визиите си за клипа към сингъла си Aklimda („В мислите ми“). Поканата към Фатих дойде от турския стилист Беркер Уску, който се грижи за външния вид на куп популярни певци, актьори и модели от южната ни съседка. За концерта си у нас турската Лейди Гага отново смята да се довери за някоя от своите визии на родния дизайнер, но каква изненада са приготвили от нейният екип ни предстои да разберем на 29 юли.