0

- Г-н Чолаков, снощи (17 февруари) по NOVA започна новият 4-ти сезон на хитовото предаване „Един за друг“. Какво да очакват зрителите през следващите месеци?

- В новия, четвърти сезон на „Един за друг“ зрителите могат да очакват да се срещнат с наистина силни любовни истории, да преживеят много положителни емоции с изпитанията пред двойките, да се смеят искрено с премеждията им и с комичните ситуации, в които попадат. Зрителите не са виждали толкова много любов в ефира. Първото доказателство са звездното семейство, което ми прави компания - Краси и Стаси. Те са живият пример, че силата на чувствата може да устои на времето и житейските обрати.

- Актьорското дуо Краси Радков и Станислава Ганчева се присъединяват към вас, за да предизвикват себе си в една шеметна любовна надпревара. Как се сработихте заедно?

- Благодаря на Краси и Станислава, че се присъединиха към екипа, те са страхотни партньори. Нямаше как да имам по-подходяща компания. Те прекараха първите два дни под прикритие във вилата на любовта и си станаха наистина близки с останалите двойки, успяха да ги заблудят и да спечелят доверието им, което е много полезно за доверието между водещи и участници. 

- Ако не бяхте водещ, вие самият бихте ли се впуснали в подобно приключение заедно със своята съпруга?

- Приключение е точната и много съблазнителна думичка. От сезон 1 си се представям, че и тайничко си помечтавам да съм на мястото на двойките, но кой знае - понякога мечтите се сбъдват.

- Споделяте за мащаба на игрите тази година. Разкажете ни малко повече за тях.

- Наистина, вече споделих, че съм искрено изненадан от мащаба на игрите тази година - те са съвсем нови и много зрелищни. Вече четвърти сезон съм част от предаването и въпреки това изпитанията успяха да изненадат дори и мен. Над 50 предизвикателства очакват участниците, преди да разберем кои са победителите.   

- Как премина снимачният процес? Какви бяха най-големите трудности?

- Снимачният процес обичайно е доста натоварен и тук помощта на Краси и Стаси се усети осезаемо. Тримата перфектно си паснахме и разпределихме ролите, така че всеки да даде максимума от себе си за доброто настроение  както на участниците, така и на зрителите. Трудности никога не липсват, но с усмивка и с приятна компания, ситуацията винаги е под контрол. 

- Снимали сте на минусови температури... Как се справяте със студа?

- Казвал съм го и преди, ще го кажа пак - когато на човек вътре му е слънчево, няма значение дали гърми, трещи, дали е студено и какви са температурите. Позитивната енергия в предаването е заразна, така че студът не плаши никого - нито екипа, нито двойките. 

- Новият сезон е подготвил повече от атрактивен каст с участници с различни професии от цяла България. Вие имате ли ваши фаворити?

- Така е, има двойки от най-различни кътчета на България - имаме семейства от Силистра, София, Хасково, Свищов, Варна, Бургас, Сливен, Кюстендил и др. Сред участниците има влогъри, стилист, юрист, ветеринар, програмист, учители, пожарникар, а една от дамите е бивша адреналинка от "Господари на ефира". Част от семействата са женени отдавна, а други са заедно само от няколко месеца. Една от двойките е влизала в клетка на 200-килограмов тигър, а в друга партньорите са разведени. Най-младите участници са на 23 години, а най-възрастният - на 48. Харесвам всички, всеки има своята уникална история и е трудно да говорим за фаворити. 

- Как се представят участниците. Достатъчно добре ли се познават според вас и дали само любовта е достатъчна за една връзка, за да има разбирателство между партньорите?

- Новите двойки са много ентусиазирани, за част от тях участието им в предаването е ново начало. Всички са истински влюбени, няма такива, които не се обичат. Във вилата на любовта хората се преоткриват - колкото и дълго да са заедно, те попадат в атмосфера, в която всичко е любов, и откриват  черти в партньора си, които не са подозирали, че съществуват. Преоткриват чувствата си, като един вид меден месец. 

- Участниците имат стотици истории, които споделят с вас. Имате ли си любима, която няма да забравите никога?

- Всяка двойка има собствена енергия и уникална история. Често партньорите са толкова различни, че човек се чуди как са заедно. А всъщност се допълват перфектно. Ето например в новия сезон имаме една дама, която не спира да говори, а съпругът й е много мълчалив. Имаме друго семейство, в което жената споделя, че е избухлива, а мъжът й е много спокоен. Това са истории от живота, всяка една от тях за мен е важна и значима, не мога да отлича само една. 

- Ако ви върна назад към предишните сезони - поддържате ли контакт с някои от участниците?

- Преживяването „Един за друг“ е много специално както за участниците, така и за мен. Самите двойки стават много близки помежду си, във вилата на любовта се раждат истински приятелства. 

- Какво научихте за себе си покрай предаването?

- Предаването ми помогна да избягам от комфортната си зона, за първи път застанах пред екран в ролята на водещ, а самият формат е уникален в много отношения. „Един за друг“ дава добър пример, хората са позитивни и усмихнати, максимата „любовта ще спаси света“ тук важи с пълна сила.

- А какво научихте за любовта?

- Отношенията между двама души могат да претърпят всякакви възходи и падения, но когато има любов, има и надежда. За много от двойките участието им в предаването е втори шанс за тях, вече споменах, че в новия сезон влиза разведена двойка, има партньори, които доскоро са били разделени. Важно е любовта да се пази, поддържа и съхранява.

- Какъв съвет бихте дали на участниците в 4-ти сезон?

- Бих ги посъветвал да бъдат себе си, да се обичат, да се забавляват и да знаят, че най-ценната награда, която могат да получат от предаването, са новите приятелства и положителните емоции. 

- Продължавате ли да се интересувате от прогнозата за времето - колко често я следите? Изненадвала ли ви е често?

- Естествено, следя и се интересувам. Харесвам Ники Василковски от NOVA и стила му на презентиране - различен е, подобно на моя. А иначе аз и в момента се занимавам научно с метеорология, това ми е работата. Аз цял живот съм бил в тази сфера. Може би „Един за друг” е единственото кривване различно, което не е свързано с метеорологията. Всичко друго, с което съм се занимавал, е свързано с физика и метеорология. 

- За какво мечтаете?

- За повече поводи и време за усмивки (ето че пак опряхме до времето).

- Какво ще пожелаете на читателите на „Телеграф“?

- Любовта им да е  истинска, а животът - споделен. Да мечтаят и да вярват в доброто, винаги да им е топло на душата. 

Това е той:

  • Роден е на 12 май 1975 г. в Гоце Делчев
  • През 1998 г. завършва Физическия факултет на СУ със специалност „Метеорология и Геофизика“
  • Работи като гимназиален учител по физика в родния си град в ПМГ „Яне Сандански“, а след това става водещ на прогнозата за времето.
  • Водещ на предаването по NOVA „Един за друг“.

Актьорското дуо Радков и Ганчева предизвикват себе си в шеметната любовна надпревара

С трима водещи, много изненади и нови романтични предизвикателства ефирът на NOVA посрещна участниците в сезон 4 на „Един за друг“ - двойки, решени с цената на всичко да докажат, че са един за друг. Актьорското дуо Краси Радков и Станислава Ганчева се присъедини към лъчезарния Емо Чолаков, за да предизвикват себе си в една шеметна любовна надпревара. „За първи път с моята съпруга сме заедно пред камера.

Много е хубаво и специално за двамата. Новият сезон на предаването е изключително атрактивен и добре измислен. Има хора с различни характери и професии, но те успяват да запазят позитивното настроение през цялото време“, сподели Краси Радков в „На кафе“. Неговата нежна половинка Станислава Ганчева допълни, че харесват всички двойки, а най-трудната част от играта е раздялата с участниците във вилата на любовта. „Благодаря на Краси и Станислава, че се присъединиха към екипа, те са страхотни партньори. Нямаше как да имам по-подходяща компания.

Изненадан съм от мащаба на игрите тази година - те са съвсем нови и много зрелищни“, коментира от своя страна водещият Емо Чолаков. Специално за читателите на „Телеграф“ той разказа повече за новия сезон, за участниците в него и какво е научил той самият от „Един за друг“.