0

А ктьорът Калоян Минев, който нашумя у нас с ролята си на прокурор в хитовия сериал на Нова телевизия „Лъжите в нас“, пя и свири на столичния булевард „Витоша“. Той се превъплъти в ролята на уличен музикант и спечели симпатиите и аплодисментите на минувачите.

Независим

Екип на „Телеграф“ се свърза с Минев, който с усмивка заяви: „Аз го правя от 2015 година, за жалост обаче всяка изминала година ми остава все по-малко време да излизам навън и да свиря и пея. Първоначално започнах като начин да съм независим от нашите финансово, но след това открих и се влюбих в магията на това нещо. Хората се спират около мен, кефят ми се, свързват се с мен, пишат ми. Занимавам се с музика, не професионално, но записвам музика и не се знае дали един ден няма да реша да пусна нещо“.

Мислене

Калоян се е запалил по идеята във времето, когато живее и работи в Англия. Той признава, че след изявата му в лентата на Нова все повече хора го разпознават на улицата и много се забавляват да го видят и в тази светлина. Минев сподели също, че не разбира хората, които приемат с насмешка или подценяват уличните музиканти. „Това за мен е ограничен начин на мислене. Ето ще дам за пример Лондон, където уличното изкуство е част от културата им“, сподели още актьорът, който загатна, че в момента работи по нови проекти.