0

П убликация на личната страница на телевизионния водещ и политик Слави Трифонов разкрива тъжната новина, че е загубил майка си.

Той споделя деликатно този факт в коментар по темата за документа, с който министърът на здравеопазването, Хинков, преименува болница “Проф. д-р Александър Чирков” на болница “Света Екатерина”.

„Познавах професор Александър Чирков. Това беше голяма чест за мен. Познавам и голяма част от неговите ученици. Това също е чест за мен. Този достоен човек, когото аз наричах “професоре”, “приятелю” е направил толкова много за страната ни и за хората.

Спасил е толкова много животи и се е държал толкова достойно до края на дните си, че най-малкото, което заслужава е тази болница да носи неговото име. И никой няма право да оспорва това, освен дребни, некадърни и жалки завистници, случайно сдобили се с власт. Пример за такъв човек е министъра на здравеопазването - Христо Хинков.

Много ми е трудно да се сдържам, извинявам се ако съм груб, не искам да обиждам никого, наистина целия този хаос трябва да спре. Правя колкото мога, не ми беше лесно решението да ги махна предния път, имам предвид Кирил Петков, Асен Василев и компания, знаех какво ще стане, знаех какво ще се изсипе върху мен, но аз знаех, че и това е правилното“, казва Трифонов.

За това, че той е загубил мама Здравка става ясно от абзаца: „Втори път пиша нещо днес, но сега трудно намирам думи. Но е по-добре да пиша, да ви информирам, да споделя, вербално, колкото и да ми е трудно да намирам думи, отколкото да се подчиня на дивия си характер и яростта, която ме обзема, защото е по-добре да се контролирам, да спазвам закона и моралния кодекс, с който са ме възпитали майка ми и баща ми. Лека им пръст!

Екипът ни изказва съболезнования на телевизионния водещ.