0

Л егендарната ирландска група U2 се замеси в скандала с шефа на отбора Ред Бул от Формула 1 Кристиан Хорнер. Оказа се, че секретарката на британеца, на която той е изпращал съобщения с неприлични намеци, е роднина на китариста на бандата Ди Едж.

Връзката им е следната – братът на въпросната служителка е зет на музиканта. Парчето, с което U2 смятат да осъдят поведението на Хорнер, е заигравка с името му. То ще се нарича Don’t be Ho*ny, be a Christian, а приблизителният превод е „Не бъди похотлив, бъди християнин“. Според медиите на Острова това може да принуди тайландските собственици на тима да изгонят 50-годишния Хорнер, който отърва кожата след вътрешното разследване, завършило преди старта на сезона в Бахрейн. Тогава изглеждаше, че въпросът е приключен, но сега очакванията са, че Кристиан може да остане без работа още преди Гран при на Австралия (22-24 март).

Облаците над главата на Хорнер се сгъстиха, след като срещу него застанаха тоталният доминатор във Ф1 Макс Верстапен и баща му Йос. След втората си победа за сезона в Саудитска Арабия трикратният световен шампион намекна, че може да напусне. „Както и в живота, така и в спорта ни не можеш да принудиш някого да е там, където не иска да бъде - коментира Кристиан. - Ако някой пилот не иска да е в този отбор, какъв е смисълът да го държим насила? Всъщност не се отнася само за пилотите, а за всеки - дизайнер, механик, инженер... За да си в тим на такова ниво, трябва отдаденост и да си напълно сигурен, че искаш да си тук. Уверен съм, че Макс е отдаден напълно. Познавам го отдавна, тук е от 18-годишен. Фокусът му е изцяло върху това, което се случва на пистата. Ако имаме свободно място за догодина, то аз виждам поне 16 пилоти, които искат да седнат в него. Чеко Перес е първи фаворит, разбира се”.

Междувременно оплакалата се служителка бе отстранена от Ред Бул, след като устата й била запушена с обезщетение от $1 млн. Тя обаче се зарече да разкаже публично своята версия, защото й омръзнало хората да слушат единствено оправданията на Хорнер.