0

П редмети от сериала "Приятели" отиват на търг, информират световните медии.
Разпродажбата на части от декора и костюмите, използвани в култовата комедия“, е специално за 30-годишнината на лентата.

Сериалът, който стартира на 22 септември 1994 г., приключи през 2004 г. На търга, който ще се проведе специално за 30-ата годишнина на сериала, ще бъдат продадени пуловери, носени от Кортни Кокс и Дженифър Анистън, прочутото оранжево кресло, коженото яке, носено от Лиза Кудроу и много други артикули.

Очаква се точното копие на оранжевото кресло да намери купувач за 2-3 хиляди долара на търга, който ще проведе аукционната къща Julien's Auctions. Търгът ще проведе виртуално на 23 септември 2024 година.

Освен това артикули, принадлежащи на гости на сериала като Морган Феърчайлд, Анна Фарис, Кристина Апългейт, Пол Ръд и Брус Уилис също ще бъдат в продажба.

30-годишния юбилей неминуемо е белязан от трагичната смърт на Матю Пери - любимият актьор на милиони по света, изиграл образа на забавния Чандлър Бинг.

Тази трагедия допълнително възбужда интереса на хиляди колекционери по света, които биха искали да имат в сбирките си частичка от сериала, като ,разбира се, цената се вдига поради трагедията с актьор от филма.