0

Шоуто на Риана по време на финала на първенството на американската Национална футболна лига (НФЛ) събра 118,7 милиона телевизионни зрители, предаде Асошиейтед прес.

Миниконцертът на родената в Барбадос звезда беше излъчен в неделя по телевизия "Фокс", която отчете и данните за зрителския интерес. Те са събрани от компаниите "Нилсен" и "Адоуб аналитикс", като са включени потребителите на "Фокс", "Фокс депотрес", стримийнг услугите на телевизията и сайтовете на НФЛ.  

Изпълнението на Риана е второто най-гледано в историята на полувремената на "Супербоул" след шоуто на Кейти Пери през 2015 г. То е наблюдавано от 121 милиона зрители. 

В рамките на 13-минутното шоу с най-големите си хитове, Риана показа, че е бременна с второто си дете. Това беше първата й изява на живо от седем години насам и се очакваше от почитателите й с огромно вълнение. 

Финалът на първенството на Националната футболна лига на САЩ между отборите "Канзас сити чийфс" и "Филаделфия ийгълс" в Глендейл, щата Аризона, привлече интереса на 113 милиона зрители и е третият най-гледан в историята. Мачът за "Супербоул" през 2015 г., излъчван по Ен Би Си, обаче остава рекордьор по интерес със 114 442 000 зрители, отбелязва Асошиейтед прес.