1

Красавица с украински корени спечели конкурса „Мис Варна“, проведе последната вечер в морската столица. Елизабет Кравец е на 17 години и все още е ученичка в елитна гимназия в града.

Танци

„Елизабет пребори конкуренцията с перфектните си мерки, но това, което я отличи, бяха нейният талант и артистизъм“, каза пред „Телеграф“ организаторката Мира Матева. След спечелването на „Мис Варна“ Елизабет се подготвя за национален конкурс, който тази година ще се проведе на 10 септември. На една ръка разстояние от короната останаха подгласничките, като тази година лентите бяха за Антония Илиева, Меги Йорданова и Карина Лазарова.

17-годишната красавица е многократна шампионка по спортни танци, носителка на медали от световните и европейски първенства. Това, както и удоволствието й на сцената впечатли журито, част от което бяха лицензиантът на Мис България - Ирина Папазова и организаторът Гаел Санчес.

Корона

22 претендентки на възраст между 16 и 25 години се надпреварват за голямата корона на откритата сцена на Морската игрална зала. Мястото се помага тясно за стотиците желаещи да се насладят на феерията от красота, музика и танци. Конкурсът премина в 3 тура - официално представяне, бански и сватбени рокли. „На сцената момичетата трябваше да се покажат като модели, кралици на красотата и актриси, имаше много хореография, танци“, каза още Матеева. Всяка година конкурса застава зад благотворителна кауза. Тази е „Аз вярвам и помагам“.