0

У краинска медия гръмна с новината, че руският президент Владимир Путин въртял любов с известен музикант.

Връзка между държавния глава и челиста Сергей Ролдугин станала факт през 1977 г., предаде УНИАН.

Тогава музикантът след дипломирането си влязъл в казармата.

Двамата пазели тайните си отношения строго. Путин паркирал около поделението на скришни места, давал сигнал на любовника си, който от своя страна се измъквал, за да могат двамата да се отдадат на интимни ласки. Това заяви бившият агент на КГБ (Комитет государственной безопасности – Комитет за държавна сигурност) Сергей Жирнов.

По думите му много приятели и познати на любовниците в Ленинград (сега Санкт Петербург) започнали да възприемат Путин и Ролдугин за съпружеска двойка.

По време на едно събиране, на което и двамата присъствали, един от гостите нарекъл Путин хомосексуалист. Стигнало се дори до бой, при който бъдещият президент си счупил ръката.

Бившият агент на КГБ също каза, че похожденията на Путин с музиканта му коствали кариерата.

"Той искаше да работи във външно разузнаване. Оттам обаче му отказали, оправдали решението си с това, че бъдещият държавен глава бил с недостатъчна езикова подготовка. Тогавашните шефове на службите обаче всъщност били много добре информирани за страстта на Путин към Ролдугин", разказва още той.

"Връзката на Алина Кабаева с президента е само параван. Бившата гимнастичка играе ролята на финансов буфер на политика. На нейно име има много банкови сметки в Русия и офшорки по цял свят, недвижими имоти и т.н. Тук не става дума за любов, а за обикновен прагматизъм", каза още ексагентът на КГБ.

Ролдугин е виолончелист, диригент и музикален педагог. Той е собственик на фирми, за които се смята, че изваждат на светло незаконно придобити пари. Заради тази си дейност музикантът е наричан „Перача на Путин“.