0

З наменитостите са обикновени хора, точно като нас, но тази максима не важи, ако говорим за британската актриса и модел Кейт Бекинсейл. Оказва се, че тя е много, много по-умна от повечето от нас. В неотдавнашно интервю за Хауърд Стърн Бекинсейл разкри, че като дете майка ѝ е проверила коефициента ѝ на интелигентност, като той е бил изключително висок. Тестът на Кейт Бекинсейл е отчел 152 IQ точки. 

Според проучване на Healthline 98% от жителите на планетата имат коефициент на интелигентност под 130. Тези данни правят Кейт Бекинсейл по умна от 98% от хората. Средният коефициент на интелигентност обикновено е между 85 и 115, а личности с резултат от 140 или повече точки обикновено са смятани за гениални. 

Един от най-богатите хора на земята - милиардерът Уорън Бъфет е на мнение, че за да бъдеш наистина успешен, трябва да имаш IQ поне 130, но заложбите, които Кейт Бекинсейл притежава очевидно са по-високи от неговите очаквания. 

Смята се, че космическият предприемач и собственик на социалната мрежа Twitter Илон Мъск има коефициент на интелигентност около 155. Това означава, че Кейт Бекинсейл е толкова умна, колкото и Илън Мъск.

Къде тогава е нейната версия на "Тесла"?