0

К расивата и талантлива родна актриса Елена Петрова учи на кино млади хора, които никога не са заставали пред камера и нямат никакъв опит. Тя организира курс, в който помага на начинаещите да се справят както с роли по време на снимки, така и им показва как да преминат по-лесно през кастинг.

Начинаещи

Екип на „Телеграф“ потърси Петрова за коментар и тя заяви: „Това е курс, не е школа. Нямам самочувствието да създавам школи (усмихва се). Важно е да се каже, че в моя курс учим за държание на снимачната площадка, т.е. тези, които искат да се занимават с кино, а не с театър. Този курс е за начинаещи, тези, които никога не са имали досег с камера и всичко им се случва за първи път. Направихме преди време и курс за напреднали, получи се страхотно“.

Път

Всеки път заедно с Елена има и ментор. В първия курс това е бил Юлиан Костов, а след това пред учениците са се явили Орлин Павлов и Ивайло Захариев. Този път обръща внимание на една много важна част от света на киното - продуцентството и режисурата, а гост ментор е Николай Мутафчиев. „Този път ще поговорим за това какво търсят продуцентите и режисьорите и как да се държат и да изглеждат на кастинг. Опитвам се да дам на учениците своето знание, което съм придобила благодарение на моя път“, заяви пред „Телеграф“ Елена.

Башар събира поредна школа

След успеха на школите на Башар Рахал той обяви записване за нови ученици. Школата по актьорско майсторство е към „Нов театър“ и освен Башар ще преподава и Зафир Раджаб. Приемът на ученици ще се състои на 1 октомври от 10:00 часа в театъра. Възможност да се явят имат младежи и девойки между 14 и 27 години. Башар Рахал е един от най-известните родни актьори. Той завършва актьорско майсторство за драматичен театър при проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Става известен предимно като филмов актьор, снимал е в над 60 филма, включително и много холивудски продукции, заедно със знаменитости като Джон Кюсак, Джъд Лоу, Кейт Бекинсейл, играл е и в едни от най-успешните български филмови и телевизионни продукции – „Стъклен дом“, „Дървото на живота“, „Корпус за бързо реагиране“ и други.