0

К улинарът Ути Бъчваров беше нападнат от папагали в Австралия. 

Докато готвачът скача в Големия бариерен риф, няколко жълтоперести животинки си похапват в неговата хотелска стая. „Природата тук е много враждебна“, каза той пред „Телеграф“.

Джебчии

„С приятели отседнахме в един много красив и интересен комплекс, където се намират и едни жълтопери папагали. Те са суперпробивни и нахални. Много хора се оплакват от маймуните в такива комплекси, но не те са проблемът“, разказа Ути.

Когато се прибрал в хотелската си стая, той помислил, че някой е влизал там: „Първата ми мисъл беше, че са ме ограбили, че са влезнали някои местни джебчии. След като огледах хубаво стаята, осъзнах, че нищо не е откраднато. Нищо не липсваше, но всичко беше разхвърляно и бяха изядени всички възможни снаксове, курабийки, захарчета и всичко подобно“. 

Атака

До този момент Бъчваров не обръщал внимание на летящите животинки.

„Папагалите са изключително нахални. До този момент не им бях отдал толкова внимание, но на следващата сутрин видях как 4-5 са се събрали на терасата и чакаха да освободя терена, за да атакуват отново. Уплаших се наистина. В тропиците е пълно с големи медузи, скатове, които са с огромни шипове и са много опасни. Заснех кадър на един от плажовете, където се бяха събрали може би над 100 ската. Човек тук трябва да е много внимателен. В горите и джунглата по на север е пълно с всякакви гадини. Тук живеят 5 от най-отровните змии в света все пак“, добави звездата.