0

Ж ивотът на рапъра Снуп Дог ще бъде увековечен на големия екран.

Universal Pictures обяви, че "разработва биографичен филм" за 51-годишния "магнат на развлекателната индустрия и икона на гангстерския рап".

Предстоящият филм ще включва музика от 30-годишната кариера на изпълнителя, за която той получи 17 номинации за Грами и често си сътрудничи с друга рап икона в Лос Анджелис, Доктор Дре, който за първи път участва със Snoop в дебютния му солов сингъл „Deep Cover“ през 1992 г. и отново в соловия му албум "The Chronic".

Джо Робърт Коул, който е съсценарист на филмите на Марвел "Black Panther" и "Black Panther: Wakanda Forever", ще напише сценария, докато режисьор ще бъде Алън Хюз .

„Чаках дълго време, за да събера този проект, защото исках да избера правилния режисьор, перфектния сценарист и най-голямата филмова компания, с която мога да си партнирам, която може да разбере наследството, което се опитвам да изобразя на екрана, и спомен, който се опитвам да оставя след себе си“, каза Снуп, който ще продуцира проекта.

Филмът ще бъде направен за първия филм от новата продуцентска компания на Снуп Дог Row Pictures, създадена от звукозаписната компания Death Row Records, която рапърът закупи през февруари.

Председателят на Universal каза, че е "имала възможността да чуе историята от първоизточника", когато са се срещнали известно време след като Снуп е придобил Death Row Records.

В изявление сценаристът Коул каза, че „човечността на пътуването на Снууп към международната икона“ е това, което го вълнува най-много при започването на проекта, докато режисьорът Хюз добави, че има „просто нещо в неговата енергия, което обединява хора от всички сфери на живота.