0

С тиховете на един от най-популярните съвременни български автори - Добромир Банев, украсиха пейките на „Алея на любовта“ в Ахтопол.

„Направиха ги всички за два месеца“, издаде пред „Телеграф“ самият той.

Пейка с поезията му

 Пейка с поезията му
Instagram

Емоции

„Алея на любовта“ е направена по инициативата на кмета на община Царево – Мартин Киров, който е голям почитател на Банев. „Мястото е изключително подходящо за творбите ми, тъй като морето винаги ме е вдъхновявало да пиша. Цялата идея бе на кмета, аз, разбира се, веднага приех това предложение. Това е голяма чест. Пейките са много красиви, преди два дни ги видях на живо с очите си“, възкликна писателят. „Стиховете са от най-новата ми книга с поезия „Всички дни ще се казват неделя“.

Представянето й бе на 14 август в Царево в Летен кинобар. Имаше много хора от цяла България, тъй като сега е разгарът на сезона. Имах диалог с публиката, много емоции, много усмивки, беше страхотно“, допълва още Добромир.

Добромир Банев на Алея на любовта

 Добромир Банев на Алея на любовта
Instagram

Любов

Банев сам подбира кои негови творби да красят пейките, които са под формата на книга, на крайбрежната. „Стараех се да бъдат свързани с морето, разбира се, всички са любовни, тъй като пиша такава лирика“, казва авторът. „Нямам любимо стихотворение, всички са ми еднакво важни, защото са излезли от душата ми. Най-важното ми е, че достигат до сърцата на хората и често ми казват, че се припознават в тях. Много млади хора се разхождат в тази алея, знаем, че доброто се предава и се надявам именно това да предам на тях. Ще се радвам да ги заразявам с качествена поезия“, добави поетът.