0

Н осителките на титлата „Мисис България“ се обединяват в кампания за буквите. Красавиците ще четат приказки на деца в детската градина.

Оръжие

Виктория Джумпарова, Яница Жекова, Румяна Иванова и Елизабет Николова ще разказват приказни истории на най-малките. Хубавиците твърдо вярват, че вътрешната красота е най-мощното оръжие на един човек, а книгите са начинът, по който можеш най- добре да я развиеш. “Като майка на две деца всяка вечер чета приказки. Няма нито един ден, в който да не заспиват така. Направило ми е впечатление, че те до такава степен са свикнали с това, че дори си търсят книжката, а филмчето не е опция”, разказа Виктория Джумпарова.

Мироглед

Според хубавиците отговорността децата да четат повече е на родителите, те са тези, които трябва да възпитат това желание в тях. “Няма как да се сърдим на едно малко дете, че не изпитва любов към книгата, възрастният трябва да му я създаде”, добавя миската. С тази цел красавиците са подбрали едни от вечните приказки, които ще разказват на най-малките по интересен и увлекателен начин, като така ще ги учат и на буквите. Книгите дават възможност да се докоснеш до различни светове, да научиш много неща и да разшириш мирогледа си и въображението, завършват те.