0

И звестно е, че във фамилията Брегович не пее петел, тъй като музикантът е заобиколен само от представители на нежния пол.

На всичкото отгоре, всеки се кланя на различен бог, което прави от дома му един голям „религиозен миш-маш“.

Горан Брегович от брака си с Дженана Брегович има три дъщери - Ема, Лулу и Уна. Майката на Брегович е сръбкиня, баща му е хърватин, съпругата му е мюсюлманка, затова неведнъж са го попитали как се празнуват празниците в дома му.

Голямата дъщеря на Горан Брегович, която той има отпреди брака си със съпругата си Дженана, е пълна мистерия за обществото. В началото на кариерата си Горан Брегович среща и се влюбва в известната сараевска танцьорка Ясенка, а от страстния роман се ражда Желка.

Връзката обаче не издържа и Брега намира щастието си с Дженана и трите им дъщери. И четирите щерки на музиканта водят живот далеч от общественото внимание, но най-малко се знае за Желка. Тя гради живота си от години във Виена, Австрия, където създава семейство и дарява Брега с две внучки - Бианка и Ела.

Въпреки че публиката не е имала възможност да ги види заедно, Брега и Желка са в прекрасни отношения, а внучката на Брега Бианка е наследила таланта си за музика от дядо си.
Много рядко се виждат публично дъщерите на Горан Брегович, тъй като те ценят личния си живот и не искат да се излагат на показ. Известно, че те са израснали в Париж и че баща им винаги им е позволявал да се изразяват, както намерят за добре и да правят, каквото си искат.

Твърди се, че Брегович е много толерантен баща, така че никак не е странно, че всички жени в семейството му решават да изповядват различна религия – едната е православна, другата е будист, а третата е мюсюлманка.

„Децата ми като малки бяха мюсюлмани по Байрам, защото тогава получаваха подаръци, а по Коледа и Великден бяха християни, защото тогава също получаваха подаръци. Вече не знам какво празнуват. Мисля, че само средата, която сега е в пубертета – е будист. Нямам нищо против това, разбира се. Децата ми ще бъдат французи, въпреки че обичат да идват в нашия регион и да имат приятели тук“, споделя Брегович в едно интервю.
Според него трябва да се даде възможност на децата да имат свобода на избор, когато избират и да са наясно какво избират, пише Nportal.

„Оставям ги свободни - да бъдат религиозни или не. Баща ми и майка ми бяха комунисти, така че в дома ми не се празнуваха религиозни празници, но над мен живееше православен свещеник, така че винаги имах яйца за Великден. И в същото време бях в такъв квартал, че за Байрам винаги месо от жертвен овен, който се коли за Байрам“, допълва балканската звезда.