0

Л егендарна британска рок група отново се събира и се завръща на музикалната сцета.

Те сърцато се включват в битката за спасяване на култово меломанско място в британската столица - Bush Hall .

Bush Hall е известен с това, че е бил дом на първите концерти на някои от най-големите музикални групи и изпълнители в света.

Ветераните от Sex Pistols , които станаха известни с фронтмена си John "Johnny Rotten" Lydon, ще изпълнят изцяло албума си от 1977 г. Never Mind The B*****ks.

Албумът оглавява класациите, когато първоначално беше издаден, и се смята за един от най-великите албуми на всички времена, постаняюки началото на британското пънк движение.

Въпреки това, докато Пол Кук (барабанист), Глен Матлок (басист) и Стив Джоунс (китарист) се завръщат, Франк Картър ще замени Лайдън.

Другият им бивш басист, Сид Вишъс, почина през 1979 г. от свръхдоза.

Lydon е известно, че прекъсна връзките си с останалата част от групата и оттогава имаше множество правни проблеми с бившите си колеги.

Това включва неуспешен опит във Върховния съд да спре групата да използва музика на Sex Pistols без негово разрешение, когато тяхната история беше превърната в серия от шест части, Pistol , на Disney+ през 2022 г.

Sex Pistols отново ще изнасят концерти, за да подкрепят Bush Hall, след като самите те ходеха там преди време.

През годините в Bush Hall са се изявявали REM, Ейми Уайнхаус, Florence & The Machine, Адел и The Killers и много други.

„По-малките музикални зали са жизнената сила на новата музика“, казва „Именно в тези интимни пространства необработеният талант получава шанс да блесне, където бандите наистина могат да се свържат с публиката си и където духът на музиката на живо наистина оживява, така че трябва да ги поддържаме.“, казва басистът на групата Глен Матлок.

Концертите ща са на 13 и 24 август, а билетите вече са в продажба.

Парите, събрани от продажбата, ще помогнат за осигуряването на музикалното бъдеще на Bush Hall, позволявайки на екипа на залата да се съсредоточи върху подобряването на вътрешните съоръжения и да подкрепя нововъзникващите артисти чрез възобновяване на техните програми на Bush Hall Presents.