0

В ролята на войник ще се въплъти българската гордост в Холивуд Мария Бакалова в най-новия филм на режисьора на „Маската на Зоро“ Мартин Кембъл.

Действието на лентата с работно заглавие „Мръсни ангели“ е в Афганистан, а в другите две главни роли ще се вихрят актрисата и модел Ева Грийн, която преди време посети България по повод снимките на епичния филм „300“, и бившата Жена котка Руби Роуз, съобщава hollywoodreporter.

Сюжет

Снимките на „Мръсни ангели“ ще започнат през декември в Мароко, след което ще се пренесат в студията на „Ню Бояна“ в Солун и София. В родния Киноцентър има изградени филмови декори на Близкия изток. Именно там се върти и действието на филма. Написан от Алиса Силвърман, сценарият се развива на фона на изтеглянето на САЩ от Афганистан през 2021 г. и проследява група жени войници, представящи се за медицинска помощ, които са изпратени обратно, за да спасят група отвлечени тийнейджъри, попаднали между ISIS и талибаните.

Екшън

„Въодушевени сме от това колко бързо този проект се събра под ръководството на Мартин. Заедно с Ева Грийн тези актриси ще оживеят една вълнуваща и изпълнена с екшън история, която е едновременно актуална и комерсиална”, казва пред изданието съпрезидентът на Millennium Media Джонатан Юнгер. Засега не се издават повече подробности за проекта, но най-вероятно Бакалова ще остане за коледните празници в България.