0

З ендая и Тимъти Шаламе събраха очите на цял Лондон в четвъртък вечерта, когато холивудските разбивачи на сърца излязоха на червения килим за световната премиера на новия им филм „Дюн: 2“.

Тълпи фенове се редяха на опашка с часове, за да ги видят, и крещяха имената им, докато влизаха. Зендая ококорени очи и въздишки от тълпата, когато най-накрая се появи, облечена в зашеметяващ метален костюм, който пък и не даваше много на въображението. Премиерата на дългоочакваното продължение първоначално трябваше да бъде миналата есен. Датата на излизане беше отложена поради стачките на холивудските актьори и писатели, които измъчваха индустрията през по-голямата част от миналата година.

„Огромно облекчение е най-накрая да пуснем филма на пазара“, каза режисьорът Дени Вилньов пред BBC News. Той добави, че ще "изгризе ноктите си", докато филмът наистина излезе по кината следващия месец.

Епичният научно-фантастичен филм е базиран на романа „Дюн“ на Франк Хърбърт, който излезе през 1965 г. и спечели множество отличия, включително наградата „Хюго“ и „Небюла“. Проследява пътуването на Пол Атридес (Шаламе), докато той се обединява с любовта си, Чани (Зендая), и хората от пустинята, които се изправят срещу огромна вражеска армия и в търсене на възмездие.