0

А ктьорите Михаил Билалов и Мая Бежанска влизат в ролята на мъж и жена в премиерната постановка на Плевенския театър „Моето мъжко момиче“ от Жад Рос Паркер.

Режисьор на спектакъла е Димитър Стефанов, а първата обявена дата е 31 март. В артистичната трупа са още Асен Данков и Теона Димова. Сценографията е на Ясмин Мандели, а музиката - на Милен Апостолов. Според авторите на представлението пиесата представлява 90 минути театрално изживяване в най-добрите традиции на горещата френска комедия.

Образи

„Моето мъжко момиче” разказва какво може да се случи с политик в разгара на ожесточена кампания. Мая Бежанска е в ролята на Карла - очарователна и динамична жена, отдадена изцяло на мъжа си Франсоа. Неговия образ ще представи Михаил Билалов. В ситуацията се намесват осиновената им дъщеря Луиза – актрисата Теона Димова, и нейният бъдещ съпруг – актьорът Асен Данков. Както БТА вече писа, Михаил Билалов е в една от главните роли на хитовата продукция на Плевенския театър „Опашката”, удостоена с престижни национални награди. Постановката по романа на Захари Карабашлиев - сценична адаптация на Явор Гърдев, продължава своя живот на сцената и получава признанието на хиляди зрители не само от Плевен, но и от страната.

Афиш

През този месец Плевенският театър ще зарадва своите почитатели с три премиерни заглавия в афиша си. Освен „Моето мъжко момиче” ценителите на изкуството ще могат да видят на 12 март комедията „Перфектният домакин” от Лиза Шопова, режисирана от авторката. В представлението участват Ирини Жамбонас, Елена Атанасова, Петър Калчев и Явор Борисов. Третата очаквана с интерес премиера е на 23 март - „Елате ни вижте” от Кирил Топалов, под режисурата на Владлен Александров. Ролята на Иван Вазов ще представи гост-актьорът Емил Марков. Драматично-кукленият театър „Иван Радоев” – Плевен, е осигурил възможност места да се ангажират и онлайн чрез страницата на театъра в интернет.