0

Л юбими песни и обичани изпълнители от различни жанрове се обединяват за най-мащабния звезден проект на годината - „Българската Коледа“. Този път той ще е 20-и поред. NOVA ще го излъчи утре вечер пряко от 20 ч.

Традиция

Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ тази година ще бъде с водещи актрисата и сценаристка Христина Апостолова и певецът Орлин Павлов. Част от спектакъла ще станат известни български артисти: Графа, Миро, Поли Генова, Любо Киров, Дара Екимова, Веселин Маринов, оперетната прима Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, Рафи, Люси Дяковска, дует “Авеню“, Владимир Пенев, Никола Тодоров, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, ансамбъл "Филип Кутев", Нели Рангелова и вокална група "Детски смях", Дони и Нети, вокална група "Бон-Бон", Васил Петров и Деси Добрева.

Подкрепата си към „Българската Коледа“ със специални послания ще изразят журналисти от NOVA, БНТ и bTV. Сред застъпниците на инициативата ще бъдат и Ансамбълът по художествена гимнастика, писателката Здравка Евтимова, както и студенти по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Специално

Юбилейният концерт ще бъде под съпровода на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Левон Манукян и Детския радиохор на БНР с диригент Венеция Караманова, като за всеки изпълнител са изготвени специални аранжименти с оркестъра и радиохора. По време на спектакъла на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ ще бъдат изпълнени някои от най-известните песни на големи имена на българската музика - "Ако си дал" на Емил Димитров, "Повей, ветре" и "Остани" на Паша Христова, "Бяла тишина" на „Щурците“, "Синева" на Васил Найденов и много други.

Тази година кампанията се фокусира върху редките генетични заболявания, като се стреми да привлече общественото внимание към тях и влиянието им върху живота на децата. Благотворителната инициатива се провежда под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева. Продуцент на спектакъла е Евтим Милошев, музикален продуцент е Борислав Иванчев, а креативен продуцент - Павел Г. Веснаков.