0

Л или Иванова за пръв път ще покаже кака си Магда, която гони 87 г. Това ще се случи в най-новата й книга „Моят личен дневник“, обяви естрадната прима.

От анонса, който пусна на фейсбук страницата си, тя казва, че много държи на роднините си и за първи път публикува архивни снимки на нейните родители, на сестра й, на племенниците й. Официалното й представяне ще бъде на бутиковия концерт в Народния театър тази вечер, но дали Магда ще присъства на него, не е ясно.

Корицата на книгата на Лили Иванова и папарашка снимка на кака й Магда

 Корицата на книгата на Лили Иванова и папарашка снимка на кака й Магда
Архив

Полковник

Книгата, която съдържа 570 страници, е луксозно издание с твърди корици, богато илюстрирана с много снимки, близо 270, като доказателството за звездния път на една певица феномен, отдадена на музиката и на публиката, на една истинска победителка на времето, която ни влудява с нейната приказка за любовта. В книгата за първи път се показват всички награди на Лили Иванова - двата “Златен Орфей”, десетките държавни и международни музикални отличия и дори връчените й пагони на полковник от БА. Книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“ надниква и в гардероба на примата, за да покаже нейното отношение към модата като част от вътрешния свят на твореца.

50 лeва

В последните 15 години най-звездното име на българската поп сцена е водила записки с нейни мисли за Бог, за България, за публиката - мисли, които издават дълбоката, точна и вярна преценка за нещата в живота, в музиката и в отношенията между хората. Дневникът на Лили Иванова е вътрешният й свят, където тя не допуска никого. Върху белите листове, изписани с красив почерк, сякаш е нарисувана душата й. Приятелство и предателство, любов и омраза, истина и лъжа, грешка и прошка, политика и история, свобода и окови, минало и бъдеще, сцена и публика - това са дневниците на Лили Иванова. Те са равносметка на един емоционален, взривяващ и достоен живот, чиято спирала се движи винаги нагоре. „Не се страхувам от живота, който ме очаква - любов и омраза. Винаги съм казвала: Не забравям! Не прощавам! И не отмъщавам! Нямам това право - това е правото на Господ Бог - той решава“, казва певицата в едно от откровенията си. В книгата с цена 50 лв. са събрани и знаковите й интервюта от последното десетилетие. От тях читателят разбира малките тайни, които правят Лили Иванова голямата господарка на сцената, прозират изстраданата й мъдрост и удивителната й сила. Има много спомени, неразказвани досега случки, изповедни моменти, думи на обич и признателност към най-вярната й любов - публиката.