0

П рокурорът от ВКП Пламен Христов е автор на една от най-новите песни на певицата Емилия, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

Баладата се нарича „Завинаги в любовта“ и е част от новия й албум „Турбуленция“. „Той е съпруг на педиатърката, която ми изгледа и трите деца, близки семейни приятели сме. Една вечер преди 2-3 г. се бяхме събрали и ме изненада с музиката и текста. Толкова я харесах, че много исках да я включа в албума. Напомни ми на старите балади като „Ангел в нощта“ на Красимир Гюлмезов и „Изгубена любов“ на Пламен Велинов. Затова и под песента в YouTube феновете коментираха, че се е завърнала старата Емилия“, сподели звездата. Тя е запозната с другата слабост на прокурор Христов - да рисува и да създава песни, и преди това е слушала и харесала композициите, които е направил за Орлин Горанов, Софи Маринова и Еделина Кънева.

Флашка

Емилия е един от изпълнителите, които държи да събере творчеството си в албум и е една от малкото, които ги издава на физически носители. „Толкова съм щастлива, че в тези дигитални времена има такъв интерес, че не мога да смогна да ги разписвам. Не съм го очаквала, затова леко се забавихме с ретиража. Интересното е, че когато пуснах предишния албум на „Акула“ на флашка (първа в попфолка - б.а.) и на диск, превес имаше към CD-то. Може би хората още не бяха свикнали с флашките, докато сега вече се купуват поравно и двата носителя“, радва се певицата. В албума тя изненадва почитателите на българския фолклор с нова версия на „Седнах да вечерям с мойта свекърва“. „Преди 15-16 г. гласът ми звучеше по детски, докато сега се чувствам в най-добрата си форма, със сегашните умения и техника реших да я презапиша. Поддържам си отношения с наследниците на голямата Динка Русева - с единия й син Ради се засичаме по участия, другият живее в Швейцария и с него се виждаме по-рядко. Но им се обадих предварително и те много се зарадваха“, обясни тя.

Алкохол

Един от гвоздеите в проекта са двата й дуета с Галин. „Ние сме кошмии, живеем в един блок и се чухме за събранието на входа. Накрая му казах, че ще му пратя една песен, която я имам от 3-4 г. Щяхме да я правим с Амар Гиле, но не се срещнаха условията ни и затова се чудех с кого да я направя, тъй като е дует. След 5 минути Галин ми звънна и вика: „Ти си луда, как може да я държиш толкова време“. Мислих да я пуснем с лирик-видео, а той: „Няма да ти дам, веднага снимаме клип“. В разгара на лятото режисьорите почиваха, но Валери Милев направи един от най-красивите ми клипове. Та това е историята на „Алкохол“, разказа Емилия. Следващата година певецът се реванширал, като й предложил „Ела, хабиби“, а това лято иска да направят и трето общо парче. „Много рядко се случва две успешни песни с един и същ дуетен партньор, но с Галин лесно се получават нещата, тъй като той е перфекционист и работохолик, знае какво иска и как да го постигне“, добави тя.

Връзки

„Връзки по учебник“ е песента от албума, която Емилия най не приема за нейна, обаче пък тя е най-гледана в YouTube. Написана е от съпруга на колежката й Есил Дюран - композитора Борис Павлов. „Направих я за дискотеките, за след 2 часа след полунощ. Аз нямам много кючеци, но пък хората ги искат. Бобо ми предложи няколко мелодии, от които си харесах тази. По същия начин преди години стана и с „Хайде на купона“ на Димитър Петров. И без клип хората я захапаха, колегите започнаха да я пеят“, сподели Еми. Тя беше първата, която преди години започна да прави официални кавъри на стари хитове - „Грешница“ на Таня Мутафова, „Втори дубъл“ на Вероника и други. „Съобразявах се с това да не са на действащи колеги. В албума включих „За тебе, братко“ и „Друг живот“ с Тони Стораро след успеха на „Отиваш си“. Много хубави спомени ми носят. Сега на юбилейния концерт на Тони в зала „Арена“ на 9 май ще направим един микс от нашите дуети“, издаде певицата.

Пет пъти презаписвала „Прощавам ти“

Водещата песен в албума „Турбуленция“ се нарича „Прощавам ти“ и за Емилия това е най-специалната в селекцията. „Пет пъти я записвах и все не ми харесваше, тъй като съм много критична. И клипа връщахме няколко пъти, исках всичко да е изпипано“, разкри ангелогласната блондинка. Музиката и текстът са на младата певица Весела Думанова. „В студиото се засякохме веднъж, предложи ми една песен с индийски мотиви, но не я харесах и я отказах. Тя каза, че много иска да напише песен за мен. Така един ден, докато бях на морето, ми изпрати по вайбъра „Прощавам ти“. Бях категорична, че това е моята песен - по същия начин реагирах и на „Турбуленция“, „Калифорния“, „Смелите си имат всичко“... Веднага си представих текста. Идеята за клипа е моя. Първо снимахме календара и исках да е в същата линия. Изпратих фотосесията на режисьора Виктор Антонов-Рик, той го разработи и се получи. Много държа всичко да е с послание, да е в една стилистика. И да я пусна, когато я усетя, а не да правя всеки месец, защото нямам нова песен“, каза още Емилия.