0

Ф енове избират кой да ни представя на следващото издание на Евровизия, като фаворитите са Азис, Папи Ханс, Дара и Преслава.

Онлайн допитването не е обвързано по никакъв начин с БНТ и официалния избор на български представител, но набира все по-голяма популярност из социалните медии, като само за три дни над 6000 души са гласували.

Финал

Анкетата, организирана от българския независим сайт за Евровизия, се случва в 5 платформи – Фейсбук, Инстаграм, Тик-Ток, Туитър и на самия сайт Eurovision-Bulgaria.com. Гласуването ще се проведе в три фази, като на финала ще вземат участие шестимата най-подкрепяни изпълнители в предишните етапи, а изборът на победител ще се състои на 17 октомври. Въпреки че не е официален вот, гласувалите в платформите се надяват организаторите на българското участие и БНТ като национална медия да обърнат внимание на желанието на феновете коя звезда да изпратим да ни представя през 2023 г.

Ливърпул

Евровизия 2023 вече официално има свой домакин и това е Ливърпул. Конкурсът трябваше да се проведе в Украйна, която победи в конкурса за песен на 2022, но събитието бе преместено във Великобритания поради инвазията на Русия. Евровизия 2023 ще се проведе на пристанището M&S Bank Arena - място за културни изяви, което е в близост до конферентен център, хотели и транспортни връзки. Около основното пространство на събитието ще бъде изградено Село на Евровизия, което да обслужва хиляди туристи. Финалът на конкурса за песен на Евровизия 2023 ще се проведе на 13 май. Двата полуфинала ще се проведат на 9 май и на 11 май.