0

С ъпругата на Брус Уилис Ема Хеминг Уилис планира да издаде книга за опита си като болногледач на съпруга си, след като той беше диагностициран с фронтотемпорална деменция.

ЗА ЧРД: Деми Мур показа Брус Уилис (СНИМКИ)

Книгата без заглавие, която ще бъде публикувана през 2025 г. от издателството Open Field на Мария Шрайвър, ще „предложи внимателно, вдъхновяващо ръководство за онези, които търсят подкрепа, докато се справят с деменцията на любим човек“. „За много хора първият им допир с това заболяване се получава в кабинета на техния лекар“, каза Хеминг Уилис в интервю за бюлетина на Шрайвър Sunday Paper. „Мисля, че е много важно как се предава тази информация от лекар на пациент и любим човек. Наличието на ресурси и информация е наложително. Знам от опита си и от други хора, с които съм говорила. Историите ни, за съжаление си приличат. Напуснахме този лекарски кабинет почти без ресурси или подкрепа и с диагноза, която трудно можех да произнеса“, добави още тя.

МЪКАТА Й Е ОГРОМНА: Брус Уилис вече не разпознава Деми Мур (СНИМКИ)

Състоянието на Уилис беше оповестено за първи път през март 2022 г., когато семейството му обяви, че той ще се оттегли от актьорството поради афазия, разстройство, което причинява затруднения с говора. Година по-късно беше обявено, че той е официално диагностициран с фронтотемпорална деменция.