0

Б ританският принц Хари и неговата американска съпруга Меган Маркъл планират да продуцират филм за Netflix в опит да затвърдят бъдещето си в Холивуд, след няколко бурни месеци, в които се разделиха с доходоносния си договор с платформата Spotify.  

За да се измъкнат от безпаричието херцогът и херцогинята на Съсекс за закупили правата върху романтичния роман “Да се срещнем на езерото” от Карли Форчън, които според експерти възлизат на около 3 милиона британски лири. 

Продукцията ще е първият проект на двойката, в който те няма да се пред обектива на камерата и идва в преломен момент за тяхното богатство. 

От книгата “Да се срещнем на езерото” са продадени 37 000 копия само през първата седмица от неговото излизане. Сюжетът е романтична измислица, фокусираща се върху историята на двама души, които откриват любовта след 30 години, също като самите Хари и Меган. Творбата описва травмата на един от героите, които е загубил родител в автомобилна катастрофа като дете и обхваща теми като употребата на алкохол и наркотици, и изобщо всичко за което принц Хари говори в своите мемоари “Резервният”. И като намигване към миналото на Меган - действието се развива в Торонто, където актрисата живее по време на снимките на сериала “Костюмари”. 

“Темите на тази книга завладяха Хари и Меган и тя я избраха за първата си филмова адаптация за Netflix”, разкри източник близък до двойката пред The Sun. 

Закупуването на правата над “Да се срещнем на езерото” обаче няма да донесат на херцозите голяма полза, тъй като всички холивудски продукции почти са спрели заради стачката на актьорите и сценаристите. 

Много PR експерти пък изразяват недоумение защо правата са продадени точно на Хари и Меган при положение, че романът на Карли Форчън е бил толкова успешен, че би могла да бъде екранизирана от много по-опитни продуценти.