0

З а загубите, които времето не може да излекува, каузата, която остава непреходна и кога музиката лекува - рапърът Христо Балабанов - Кристо.

Рапърът Кристо с апел: Майка му има спешна нужда от кръводарители

Кристо за заболяването на майка си: У нас й поставиха грешна и по-тежка диагноза

Той губи майка си преди 2 месеца след дълга борба. "Беше тежко, но използвам нейната светлина, за да съм много по-силен, осъзнат и отговорен. Така имам сили да продължа нейното дело. Остана светлината ѝ и разбираш, че физическите неща, материалните, не остават. Само светлината може да влияе на истински хора с истински чувства и да променя съдби. Тя поправяше заекване на хора в драматични периоди от живота им", разкри той.

Рапърът продължава помощта чрез логопедия, чрез обучени от майка му професионалисти. "Имаме и фондове, които инвестираха в проекта, както и частни инвеститори, психолози и логопеди. В момента решаваме проблема със заекването. Говорният дефект е лечим при всякакви възрасти, в България този проблем имат около 100 000 човека. Обикновено не разбираме, че имат такъв проблем, защото не комуникират и изпадат в депресия. Ние не използваме медикамент и устройства, а само техники на дишане и говорене", обясни Кристо. И допълни, че има над 90% успеваемост в лечението.

Кристо сподели, че му предстои да направи песен с Лора Караджова, както и да създаде звукозаписна компания, която да открива таланти и да ги изкарва на световната сцена, предаде НОВА.